Consiliul de administratie

Componenta Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Nuclearelectrica SA:

Nume Functie Data numirii Data expirare mandat
Alexandru Sandulescu Membru si Presedinte 25.04.2013 25.04.2017
Alexandru Alexe Membru si Vicepresedinte 25.04.2013 25.04.2017
Daniela Lulache Membru 25.04.2013 25.04.2017
Carmen Radu Membru 25.04.2013 25.04.2017
Dan Popescu Membru 25.04.2013 25.04.2017
Sebastian Tcaciuc Membru 23.12.2013 23.12.2017
Stanescu Nicolae Bogdan Codrut Membru 29.04.2015 29.04.2017

Alexandru Sandulescu – Presedinte CA (membru neexecutiv, independent)

Alexandru Alexe – Vice Presedinte CA (membru neexecutiv)

Daniela Lulache (membru executiv)

Sebastian Tcaciuc (membru neexecutiv, independent)

Carmen Radu (membru neexecutiv,  independent)

Dan Popescu (membru neexecutiv,  independent)

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut (membru neexecutiv)

Alexandru Sandulescu este Presedintele Consiliului de Administratie al Societatii. Domnul Sandulescu este Consilier superior pe politica energetica la Cabinetul Vice Primului Ministru al Republicii Moldova, in cadrul ‘EU High Level Policy Advisory Mission’, proiect finanțat si implementat de UE. In cei peste 30 de ani de experienta profesionala a lucrat in domeniul cercetarii, a participat la stabilirea strategiei de restructurare a sectorului energetic in Romania si a fost membru in Consilii de Administratie si reprezentant al statului in AGA la intreprinderi de stat si private din domeniul energiei. Din 2006 pana in 2013 a detinut pozitia de Director General in cadrul Directiei Generale Energie si Mediu din cadrul Ministerului Economiei, coordonand elaborarea Strategiei energetice nationale editia 2007 si elaborarea de documente de politici energetice, in conformitate cu politica UE. Inainte de aceasta, a detinut timp de 7 ani diferite pozitii de director / director general in cadrul ANRE, contribuind la infiintarea OPCOM si la dezvoltarea cooperarii internationale. Domnul Sandulescu a absolvit facultatea de Energetica si este acreditat cu titlul de doctor in acelasi domeniu, la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Nume Societatea Functia detinuta Perioada Pozitia  actuala(Da/Nu)
SandulescuAlexandru SN Nuclearelectrica SA Membru CA Presedinte CA Din 2010-prezent Da
SC Energonuclear SA Membru CA 2009-2015 Nu
SC EOn Moldova Distributie SA Membru CA 2009-2013 Nu
CN Transelectrica SA Membru CA 2006 – 2011 Nu
SC Termoelectrica SA Membru si Presedinte CA 2011 – 2012 Nu
SC CE Rovinari SA Membru CA 2007-2010 Nu
SC Hidroelectrica SA Membru AGA 2006 – 2011 Nu
SC Electrocentrale Deva SA Membru AGA 2007 – 2011 Nu

Domnul Stanescu este membru al Consiliului de Administratie ales in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 29.04.2015. Ocupa in prezent functia de Director General al Directiei Generale Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie (D.G.P.A.P.S.E.) din cadrul Ministerului Energiei, cu responsabilitati in coordonarea activitatii de administrare a societatilor aflate in portofoliul ministerului, inclusiv participarea la comisiile de privatizare de tip IPP sau IPO si elaborarea actelor normative initiate de minister. Detine o vasta experienta in domeniul administrarii companiilor publice ante si post-privatizare, activitatea desfasurata in cadrul diferitelor organizatii vizand aspecte complexe juridice, analitice si administrative ale companiilor publice. A fost consilier al Viceguvernatorului BNR, respectiv consilier personal al Ministrului Economiei si a ocupat diverse functii de conducere sau a activat ca expert juridic in cadrul APAPS, iar ulterior in cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (“AVAS”), coordonand intreaga activitate juridica in domeniul privatizarii, postprivatizarii si administrarii societatilor comerciale din portofoliul AVAS. Incepand cu  data de 27.07.2015, dl. Stanescu indeplineste functia de administrator special la Hidroelectrica.

Nume Societatea Functia detinuta Perioada Pozitia  actuala(Da/Nu)
Stanescu Bogdan S.N. Nuclearelectrica S.A. Membru CA Aprilie 2015 – prezent Da
ME Director General DGPAPSE Decembrie 2015 – prezent Da
M.E.I.M.M.M.A Director General DGSC Ianuarie 2015 – Decembrie 2015 Nu
Oltchim SA Rm. VilceaRomplumb SA Baia MareArcadia SA BucurestiHidroelectrica Administrator special Numirea in functia de Administrator Special a fost facuta de catre actionari, in temeiul Legii nr. 85/2006, dupa intrarea in procedura de insolventa a companiilor mentionate Da

Dan Popescu  este Secretar General al Agentiei Nucleare pentru Deseuri Radioactive, dupa o experienta de 30 de ani in diverse functii tehnice si de conducere din domeniul energiei nucleare. De asemenea, a detinut si functia de Membru in Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare de Fizica si Inginerie Tehnologica. Domnul Popescu a fost membru in numeroase comitete si delegatii interne si internationale (de exemplu Membru in Comitetul de Coordonare al Parteneriatului Global de Energie Nucleara), a elaborat lucrari de specialitate in domeniul nuclear, a coordonat activitati de proiectare pentru lucrari de constructii-montaj si punere in functiune la o serie de obiective de investitii nucleare. Dupa absolvirea Facultatii Energetice, Specialitatea Centrale Nucleare Electrice, domnul Popescu a continuat formarea teoretica participand la o serie de cursuri de perfectionare in domeniul sau de activitate.

Nume Societatea Functia detinuta Perioada Pozitia  actuala(Da/Nu)
Dan Popescu Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara – Horia Hulubei Membru CA Aprilie 2016 – prezent Da
SN Nuclearelectrica SA Membru CA Aprilie 2013-prezent Da

Alexandru Alexeare 37 de ani de experienta profesionala, dintre care cea mai mare parte in pozitii de conducere, inclusiv ca membru in Consilii de Administratie in cadrul unor societati de anvergura. In prezent este, intre altele, membru al CA al Societatii si membru al comitetului de nominalizare si remunerare si al comitetului de audit. In cursul activitatii sale, a obtinut o bogata experienta in relatia cu institutiile de reglementare in domeniul energetic, precum si cu institutii internationale. De asemenea, a contribuit la numeroase proiecte de privatizare si restructurare a unor societati comerciale in domeniul energetic, inclusiv din domeniul energiei nucleare. Domnul Alexe este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti.

Nume Societatea Functia detinuta Perioada Pozitia  actuala(Da/Nu)
Alexandru Alexe SN Nuclearelectrica SA Membru CA Mai 2013 – prezent Da
SN Nuclearelectrica SA Reprezentant AGA 2010 – aprilie 2013 Nu
Complexul Energetic Oltenia Membru in Consiliul de Supraveghere Ianuarie – mai 2013 Nu
OMV Petrom SA Reprezentant AGA 2010 – 2015 Nu
SNM Valea Jiului SA Reprezentant AGA 2013 – 2015 Nu
SC UTI Midia SA Presedinte Consiliu de Administratie 2010 – 2015 Nu

Domnul Tcaciuc a fost ales la finele anului 2013 in calitate de membru non-executiv independent in cadrul Consiliului de Administratie al SNN prin vot cumulativ, la propunerea Fondului Proprietatea S.A. Detine o vasta experienta in sectorul financiar-bancar, cea mai recenta functie detinuta fiind de Director de Investitii la fondul de private equity Advent International, iar anterior activand ca Analist Piata de Capital la ING Bank, Analist Trezorerie la Alpha Bank si Analist Investitii la Delta Lloyd Investment Research. In prezent, dl. Tcaciuc detine functia de Director Investitii la Auris Capital. Totodata a fost membru non-executiv in consiliile de administratie ale Roma Plastik SA., Deutek S.A, LaborMed Pharma S.A., Regina Maria, CFR S.A. In prezent, este membru neexecutiv in Consiliile de Adminsitratie ale Nuclearelectrica SA, Brikston S.A. si SAI Euxinus Capital S.A. Domnul Tcaciuc este absolvent al Academiei de Studii Economice (Bucuresti) si al Universitatii Central Europene (Budapesta) si detine certificarea Chartered Financial Analyst (CFA Institute).

Nume Societatea Functia detinuta Perioada Pozitia  actuala(Da/Nu)
Sebastian Tcaciuc Deutek SA Membru CA 2007-2013 Nu
Brikstone Construction Solutions SA Iasi Membru CA 2007-prezent Da
CFR SA Membru CA 2013-2014 Nu
Regina Maria Membru CA 2010-2012 Nu
LaborMed Pharma SA Membru CA 2008-2011 Nu
Roma Plastik AS Membru CA 2006-2010 Nu
SAI Euxinus Capital SA Membru CA 2015 – prezent Da
SN Nuclearelectrica SA Membru CA Decembrie 2013 – prezent Da
Romgaz Membru CA provizoriu 2016 – prezent Da

Carmen Radu – este Presedinte al Directoratului Fondului Roman de Contragarantare. Are peste 35 de ani de experienta profesionala, dintre care peste 11 in functii de administrare/conducere. Este o buna cunoscatoare a legislatiei in domeniul financiar si a participat chiar la elaborarea de legislatie (a condus grupul de lucru romano-german care a elaborat si introdus pentru prima data in Romania legislatia privind Impozitul pe Venitul Global). Doamna Radu este absolventa a Academiei de Studii Economice, doctor in economie si membru a unor corpuri profesionale in domeniul financiar.

Nume Societatea Functia detinuta Perioada Pozitia  actuala(Da/Nu)
Radu Carmen Fondul Roman de Contragarantare Presedinte Directorat Martie 2015 – prezent Da
Fondul Roman de Contragarantare Membru in Consiliul de Supraveghere August 2012 – martie 2015 Nu
ASF Director Economic Decembrie 2013 – martie 2015 Nu
SNN Membru in CA Aprilie 2013 – prezent Da
ROMATSA Membru in CA Aprilie 2013 – prezent Da
Camera Consultantilor Fiscali din Romania Presedintele Comisiei de Auditori Statutari Iunie 2012 – prezent Da
Adf Audit Management SRL Asociat unic si Administrator 2009 – prezent Da

Doamna  Lulache este membru al Consiliului de Administratie si Directorul General al Societatii. Daniela Lulache a fost consilier al Vice-Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Din cei peste 18 ani de experienta profesionala, a fost 3 ani Director General Adjunct, Director General si Presedinte al Directoratului Fondului Proprietatea S.A., actionar la numeroase companii din domeniul energiei, printre care si Nuclearelectrica. Doamna Lulache a negociat si finalizat tranzactia de participatii minoritare la CEZ Vanzare, CEZ Distributie si CEZ Servicii catre CEZ, considerata cea mai mare tranzactie din piata de fuziuni si achizitii a anului 2008 din Romania. In cursul activitatii sale profesionale a fost implicata activ in introducerea de principii de guvernanta corporativa in companii care fusesera de stat si a negociat cu organisme financiare internationale ( FMI, Banca Mondiala). Doamna Lulache a absolvit Academia de Studii Economice.

Nume Societatea Functia detinuta Perioada Pozitia  actuala(Da/Nu)
Daniela Lulache SN Nuclearelectrica SA Director General si Membru CA Aprilie 2013- prezent Da
SAPE Administrator neexecutiv August 2014 – prezent Da
SC Eqvon Finance SRL Managing Partner 2010-2012 Nu
X