Sanatate si mediu

shutterstock_149633165Protectia populatiei si a mediului inconjurator constituie o preocupare prioritara a conducerii S.N. “NUCLEARELECTRICA” S.A., avindu-se in vedere punerea in practica a conceptului de “protectie in adancime”.

Pentru a atinge acest deziderat, mentinerea permanenta a unui inalt nivel de securitate nucleara in toate fazele de realizare si exploatare a obiectivelor si instalatiilor nucleare reprezinta un obiectiv de importanta vitala pentru SNN.

Toate activitatile din cadrul companiei, cu impact asupra mediului au un caracter preventiv si se desfasoara in baza autorizatiilor eliberate de autoritatile de mediu competente, avându-se permanent in vedere aplicarea consecventa a principiului ALARA (As Low As Reasonable Achievable). Se asigura astfel, nivelul de protectie cerut de reglementarile legale in vigoare, pentru centrala nuclearelectrica si fabrica de combustibil nuclear.

Obiectivele si tintele de mediu sunt revizuite si adaptate in scopul imbunatatirii continue a performantei de mediu.

 Doza anuala efectiva pentru o persoana din grupul critic, datorata emisiilor radioactive in mediu (Unitatea 1 si Unitatea 2) a fost de 0,0058 mSv in 2019, in timp ce doza medie anuala primita de un membru al publicului  din fondul natural este de 2,4 mSv.

X