Resurse umane

shutterstock_141189517

Complexitatea si gradul de risc al facilitatilor si echipamentelor dintr-o centrala nucleara necesita o pregatire de inalta specializare a personalului si pastrarea ei in timp. Societatea Nationala “Nuclearelectrica” SA apreciaza ca activitatea in domeniul resurselor umane reprezinta un domeniu prioritar, acordand o deosebita atentie strategiei privind recrutarea si stabilitatea personalului, precum si ridicarii permanente a nivelului de pregatire si perfectionare. Acest lucru se urmareste atat prin analizarea activitatii domeniului respectiv, cat si prin aplicarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca care este adaptat cerintelor mentionate si legislatiei existente.

Preocuparea de baza in domeniul resurselor umane a fost si ramane recrutarea si stabilizarea personalului din societate, acest lucru realizandu-se prin aplicarea unor criterii de selectie riguros stabilite, privind gradul de specializare a acestui personal, precum si prin aplicarea unui sistem de salarizare prin care se acorda deosebita atentie functiilor specifice domeniului nuclear.

In ceea ce priveste pregatirea personalului din societate, aceasta este orientata pe atributiile fiecarei categorii de functii si asigura cunostintele necesare pentru desfasurarea unei activitati sigure si eficiente. Pregatirea personalului se realizeaza atat intern (cursuri teoretice si practice organizate la locul de munca), cat si extern, prin participarea la conferinte, simpozioane, manifestari internationale in cadrul programelor organizate de AIEA Viena si WANO – Atlanta Center si COG – Toronto Canada, precum si la alte cursuri din domeniul energeticii nucleare.

X