Currently set to Index
Currently set to Follow

Platforma de responsabilitate sociala “Nucleu de bine” urmeaza directiile strategice si viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generatia viitoare, prin proiectele majore de investitii pe care le deruleaza, care vor creste semnificativ impactul pozitiv al companiei in Romania si la nivel regional, prin echipa care lucreaza la cele mai inalte standarde de excelenta profesionala, siguranta si securitate nucleara, prin grija fata de angajati, responsabilitatea fata de mediu si empatia fata de comunitatile care au nevoie de sprijin.

„Romania are nevoie de un Nucleu de Bine. Suntem angajati sa contribuim la securitatea energetica a tarii noastre prin livrarea de energie curata, in banda, stabila si accesibila. De la punerea in functiune a Unitatilor 1 si 2 de la CNE Cernavoda, la nivelul sfarsitului anului 2023, am produs 225 mil MWh energie curata si am evitat eliberarea in atmosfera a 215 milioane tone CO2. Astfel, avem un rol esential atat in asigurarea securitatii energetice, cat si in atingerea tintelor de decarbonare. Platforma Nucleu de Bine continua misiunea noastra de a genera energie curata la standarde de excelenta, in planul responsabilitatii sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generatia de maine.” – Cosmin Ghita, Director General, Nuclearelectrica.

Empatie si responsabilitate – Impreuna suntem un “Nucleu de bine”!

Sustinem comunitatile in care operam! Ne aducem contributia substantiala prin proiecte de responsabilitate sociala in domeniile educatie, sanatate si social/mediu inconjurator. Respectam principiile ESG si obiectivele de sustenabilitate ale Organizatiei Natiunilor Unite, Nuclearelectrica fiind afiliata la United Nations Global Compact incepand cu 2021.

Platforma “Nucleu de Bine” inglobeaza atat initiativele de responsabilitate sociala derulate de companie, cat si proiectele pe care compania le sponsorizeaza in cadrul selectiilor de proiecte “Nucleu de bine”.

“Nucleu de bine” vizeaza proiecte si beneficiari ale caror nevoi de finantare se incadreaza in domeniile medical, educational si mediu, avand prioritate proiecte din zonele in care compania isi desfasoara activitatea. Proiectele inscrise conform formularelor puse la dispozitie de regulametul campaniei vor fi selectate si aprobate in functie de impactul benefic pe care il pot aduce in zone cu risc crescut sau in cadrul unor grupuri de risc, pentru rezolvarea unor probleme sociale majore.

Nuclearelectrica acorda sponsorizari pentru proiectele identificate ca fiind conforme cu directiile strategice ale companiei si cu prevederile Legii nr. 32/ 1994 privind sponsorizarea cu incadrare in bugetul disponibil si pe baza cererilor de sponsorizare primite de companie.

Operare sustenabila

Productia de energie pentru anul 2021

Energie curata

De la punerea in functiune si pana in prezent, prin functionarea celor doua unitati nucleare de la Cernavoda, s-a evitat eliberarea in atmosfera a

Anual, prin operarea unitatilor nucleare de la Cernavoda, se evita eliberarea in atmosfera a

Doza medie anuala pentru lucratorii cu doze inregistrabile comparat cu limita legala a dozei (20 mSv).

195
milioane tone de CO2
12
milioane tone de CO2

Programul de monitorizare a mediului inconjurator la CNE Cernavoda

Anual se preleveaza aproximativ 1200 probe din 115 locatii, pentru determinarea radioactivitatii mediului in zona CNE Cernavoda, masurate zilnic. Conditiile mediului inconjurator la Cernavoda sunt nemodificate comparative cu cele anterioare demararii constructiei centralei nucleare.

Managementul deseurilor radioactive

Stocarea deseurilor radioactive solide sau solidificate este asigurata pentru toata perioada de exploatare a centralei in conditii de securitate si pastrare optime, pe amplasamentul CNE Cernavoda.

Securitate nucleara

Securitatea nucleara este prioritatea de top la CNE Cernavoda. Operam responsabil zi de zi, dupa principia solide de Securitate nucleara. De la punerea in functiune a unitatilor nucleare de la Cernavoda, nu au avut loc evenimente sau incidente care sa puna in pericol securitatea nucleara, personalul, populatia sau mediul. Declaratia de Securitate nucleara

Declaratia non-financiara

Raportarea non-financiara este elaborata in conformitate cu Directiva 2014/95/UE a Parlamentului European si Consiliului, pe baza Ghidului privind raportarea informatiilor nefinanciare (2017/C215/01) si contine informatii nefinanciare si informatii privind diversitatea activitatilor companiei, relevante, utile si aplicabile unui producator de energie nucleara cum este S.N. Nuclearelectrica S.A., exemplificate prin indicatori de performanta care sa permita tuturor categoriilor de public interesate, o comparare a rezultatelor relevante anual, prin raportare la politicile, procedurile si autorizatiile aplicabile si utilizate de SNN.

Raport de sustenabilitate 2021

Raport de sustenabilitate 2020

SNN si tinerii

Acordam o importanta deosebita atragerii, pregatirii si retinerii fortei de munca inalt calificate. Viziunea noastra pe termen lung este: Angajament pentru excelenta. Actiune pentru rezultate. Te invitam sa o impartasesti cu noi!

Program de burse SNN

Program de internship

SNN si comunitatea

Ne implicam in programe de sustenabilitate pentru comunitatea locala dar si in proiecte puntuale cu impact asupra unui numar mare de oameni.

Programul Social de Urgenta pentru imbunatatirea conditiilor de viata pentru Cernavoda

Responsabilitate social corporatista

Planurile noastre de afaceri sunt legate indisolubil de dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor in care activam si a intregii tari. Ne dorim tineri bine pregatiti care vor sa ramana in Romania, oameni educati si informati, scoli si spitale dotate dupa standarde modern. Si ne implicam in aceste directii.

  • Dotam laboratoarele de fizica si chimie
  • Dotam spitalul din Cernavoda
  • Spatii de joaca si recreere in Cernavoda

Proiecte

Ne implicam in proiecte punctuale in domeniul educatiei, informarii publice, dezvoltarii talentelor, ajutorarii categoriilor defavorizate. Incercam sa aducem o contributie pentru ca doar impreuna putem imbunatati viata de zi cu zi.

X