Currently set to Index
Currently set to Follow

Platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine” urmează direcțiile strategice și viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generația viitoare, atât prin producția de energie curată la standarde de exceleță, cât și prin impactul socio-economic pe care îl are în România.

Platforma “Nucleu de Bine” înglobează atât inițiativele de responsabilitate socială derulate de companiei, cât și proiectele pe care compania le va selecta pentru a le sponsoriza, în cadrul selecției de proiecte “Nucleu de bine”, lansate cu această ocazie.

Perioada de inscriere este: 2 martie 2023-30 martie 2023.

„România are nevoie de un Nucleu de Bine. Suntem angajați să contribuim la securitatea energetică a țării noastre prin livrarea de energie curată, în bandă, stabilă și accesibilă. De la punerea în funcțiune a Unităților 1 și 2 de la CNE Cernavodă am produs 207 mil MWh energie curată și am evitat eliberarea în atmosferă a 195 milioane tone CO2. Astfel, avem un rol esențial atât în asigurarea securității energetice, cât și în atingerea țintelor de decarbonare. Platforma Nucleu de Bine continuă misiunea noastră de a genera energie curată la standarde de excelență, în planul responsabilității sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generația de mâine.” – Cosmin Ghiță, Director General, Nuclearelectrica.

“Nucleu de bine” vizează proiecte și beneficiari ale căror nevoi de finanțare se încadrează în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea. Proiectele înscrise conform formularelor puse la dispoziție de regulametul campaniei vor fi selectate și aprobate în funcție de impactul benefic pe care îl pot aduce în zone cu risc crescut sau în cadrul unor grupuri de risc, pentru rezolvarea unor probleme sociale majore. Valoarea bugetului pentru prima etapă a proiectului „Nucleu de bine” este de 2 milioane de lei.

Cine poate aplica

Perioada de inscriere este: 2 martie 2023-30 martie 2023, iar regulamentul de participare se regăsește mai jos.

Propunerile de proiecte pot fi transmise la următoarea adresă de email: nucleudebine@nuclearelectrica.ro.

În cadrul concursului de proiecte se pot înscrie organizații non-profit și instituții, în conformitate cu legislația aplicabilă și regulamentul de participare.

Sunt eligibile doar proiecte înscrise în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

Sunt eligibile doar proiecte care au descrise foarte clar obiectivele și publicul țintă, cu date măsurabile și definite în timp, precum și indicatori de evaluare și măsurare a impactului în comunitate.

Proiectele trebuie să se desfășoare pe teritoriul României pana la finalul anului 2023.

Proiectele vor fi evaluate și selectate de către Comitetul de Evaluarea si Selectare a Sponsorizarilor Nuclearelctrica Evaluarea și selecția proiectelor se va derula în baza Regulamentului de participare și acordare a sponsorizărilor.

Vă rugam să consultați Regulamentul de participare și de acordare a sponsorizărilor anterior aplicării pentru obținerea sponsorizării. Regulamentul conține explicații detaliate cu privire la modul de derulare și raportare a proiectelor sponsorizărilor. Proiectele care nu respectă condițiile din Regulament nu vor fi acceptate și nu vor intra în etapa de selecție. Pentru mai multe detalii vă rugam să ne contactați la adresa de e-mail: nucleudebine@nuclearelectrica.ro

Dosarul de înscriere trebuie să conțină:

Formularul 1: FORMULAR DE SOLICITARE SPONSORIZARE: prezintă în detaliu scopul proiectului, nevoia/problema pe care o va rezolva, publicul țintă, descrise foarte clar cu date măsurabile și definite în timp, precum și indicatori de evaluare și măsurare a impactului în comunitate.

Formularul 2: DEVIZUL DE CHELTUIELI ESTIMATE, în format Excel, detaliază fiecare categorie de cost și perioada în care va fi cheltuită.

Formularul 3: DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE PRIVIND NEINCADRAREA IN SITUATIILE DE EXCLUDERE care se regăsesc în Regulament.

Operare sustenabila

Productia de energie pentru anul 2021

Energie curata

De la punerea in functiune si pana in prezent, prin functionarea celor doua unitati nucleare de la Cernavoda, s-a evitat eliberarea in atmosfera a

Anual, prin operarea unitatilor nucleare de la Cernavoda, se evita eliberarea in atmosfera a

Doza medie anuala pentru lucratorii cu doze inregistrabile comparat cu limita legala a dozei (20 mSv).

195
milioane tone de CO2
12
milioane tone de CO2

Programul de monitorizare a mediului inconjurator la CNE Cernavoda

Anual se preleveaza aproximativ 1200 probe din 115 locatii, pentru determinarea radioactivitatii mediului in zona CNE Cernavoda, masurate zilnic. Conditiile mediului inconjurator la Cernavoda sunt nemodificate comparative cu cele anterioare demararii constructiei centralei nucleare.

Managementul deseurilor radioactive

Stocarea deseurilor radioactive solide sau solidificate este asigurata pentru toata perioada de exploatare a centralei in conditii de securitate si pastrare optime, pe amplasamentul CNE Cernavoda.

Securitate nucleara

Securitatea nucleara este prioritatea de top la CNE Cernavoda. Operam responsabil zi de zi, dupa principia solide de Securitate nucleara. De la punerea in functiune a unitatilor nucleare de la Cernavoda, nu au avut loc evenimente sau incidente care sa puna in pericol securitatea nucleara, personalul, populatia sau mediul. Declaratia de Securitate nucleara

Declaratia non-financiara

Raportarea non-financiara este elaborata in conformitate cu Directiva 2014/95/UE a Parlamentului European si Consiliului, pe baza Ghidului privind raportarea informatiilor nefinanciare (2017/C215/01) si contine informatii nefinanciare si informatii privind diversitatea activitatilor companiei, relevante, utile si aplicabile unui producator de energie nucleara cum este S.N. Nuclearelectrica S.A., exemplificate prin indicatori de performanta care sa permita tuturor categoriilor de public interesate, o comparare a rezultatelor relevante anual, prin raportare la politicile, procedurile si autorizatiile aplicabile si utilizate de SNN.

Raport de sustenabilitate 2021

Raport de sustenabilitate 2020

SNN si tinerii

Acordam o importanta deosebita atragerii, pregatirii si retinerii fortei de munca inalt calificate. Viziunea noastra pe termen lung este: Angajament pentru excelenta. Actiune pentru rezultate. Te invitam sa o impartasesti cu noi!

Program de burse SNN

Program de internship

SNN si comunitatea

Ne implicam in programe de sustenabilitate pentru comunitatea locala dar si in proiecte puntuale cu impact asupra unui numar mare de oameni.

Programul Social de Urgenta pentru imbunatatirea conditiilor de viata pentru Cernavoda

Responsabilitate social corporatista

Planurile noastre de afaceri sunt legate indisolubil de dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor in care activam si a intregii tari. Ne dorim tineri bine pregatiti care vor sa ramana in Romania, oameni educati si informati, scoli si spitale dotate dupa standarde modern. Si ne implicam in aceste directii.

  • Dotam laboratoarele de fizica si chimie
  • Dotam spitalul din Cernavoda
  • Spatii de joaca si recreere in Cernavoda

Proiecte

Ne implicam in proiecte punctuale in domeniul educatiei, informarii publice, dezvoltarii talentelor, ajutorarii categoriilor defavorizate. Incercam sa aducem o contributie pentru ca doar impreuna putem imbunatati viata de zi cu zi.

X