În țara europeană cu cel mai mare abandon școlar (16,4% față de media europeană de 10,6%), fiecare copil trebuie susținut și încurajat pentru a reuși în viață. Pe termen lung, abandonul școlar înseamnă șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate. Mediul rural din România este afectat aproape în proporție dublă față de mediul urban, cele mai expuse regiuni fiind centrul și sudul țării.
Ca parte a valorii si direcţiei strategice Empatie şi Responsabilitate, Nuclearelectrica s-a implicat în anul 2020 în susținerea, prin sponsorizare, a costurilor necesare derulării Programului Integrat pentru reducerea abandonului școlar pentru 1500 de copii defavorizați din București, Ilfov și Dâmbovița, organizat de Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație.
Cei 1500 de copiii identificați de asociație se aflau în risc major de abandon școlar. Din martie 2020, acești copii sunt ajutați în mod real, pe termen lung, pentru a nu abandona școala. În primul rând au fost sprijiniţi cu alimente, după ce s-a identificat faptul că mulți dintre ei au raportat că ajungeau să mănânce o singură dată pe zi.
Nuclearelectrica s-a implicat cu suma de 100.000 lei pentru a ajuta peste 1500 copiii din București, Ilfov și Dâmbovița care provin din medii defavorizate, cu risc mare de sărăcie.