Currently set to Index
Currently set to Follow

Ghid pentru situatii de urgenta

IMG_1729Centralele nucleare de tip CANDU nu au fost niciodata confruntate cu situatii care sa conduca la o amenintare a sanatatii si protectiei populatiei si mediului.

Centralele nucleare de acest tip au fost proiectate sa fie sigure si au demonstrat aceasta siguranta in functionare pe parcursul multor ani de exploatare.

Desi riscurile sunt minime, conventiile internationale prevad, totusi, sa se faca pregatiri pentru situatii de accident nuclear sau de alta natura. In acest scop se concep planuri care sa asigure un raspuns adecvat oricarei situatii de urgenta care poate afecta populatia localitatilor aflate in vecinatatea unei centrale nucleare.

Planurile la care se refera aceasta brosura au fost elaborate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “DOBROGEA” al Judetului Constanta si CNE Cernavoda si specifica modul de actiune in caz de accident nuclear la CNE Cernavoda. Veti fi informati despre ceea ce se intampla si ceea ce este necesar sa faceti dumneavoastra in cazul unui accident nuclear.

De asemenea, in aceasta brosura sunt cuprinse explicatii privind securitatea reactorului nuclear si notiuni generale despre radiatii.

Inspector Sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “DOBROGEA” al Judetului Constanta  

Director CNE Cernavoda

Plan de urgenta-Ghid personal pentru locuitorii CNE Cernavoda

X