Harti

Zona cu raza de 3 km

Zona in care masurile de protectie stabilite prin planurile de urgenta se implementeaza imediat la declararea Urgentei Generale. Masurile de protectie se aplica pentru toata populatia aflata in aceasta zona.

Zona cu raza de 10 km

In zona cu raza de 10 km din jurul centralei, organismele competente au elaborat planuri detaliate pentru luarea masurilor de protectie a populatiei.

Pentru aceasta zona au fost stabilite exact resursele materiale si umane necesare interventiei, modurile de alarmare si informare a populatiei, caile si mijloacele de evacuare, etc.

Este putin probabil ca intreaga zona cu raza de 10 km sa fie afectata de o emisie de substante radioactive de la centrala, pentru ca aceasta se va deplasa pe directia vantului si veti fi anuntati daca zona in care locuiti risca sa fie afectata. Pentru instiintare se vor folosi sirene, megafoane instalate pe masini ale politiei si armatei, precum si comunicate prin radio si televiziune.

Zona cu raza de 50 km

Daca locuiti in zone aflate dincolo de 10 km de centrala, pericolul de a fi afectati de emisia de material radioactiv este foarte mic. Cu toate acestea, si in aceasta zona se vor lua masuri de protectie atunci cand este necesar.

harti
Harta zonei inconjuratoare CNE Cernavoda, pe o raza de 30 Km, impartita in 16 sectoare de 22,5 grade fiecare.
X