Unitatea 2 CNE Cernavoda deconectata automat de la SEN

22 iul.

Unitatea 2 CNE Cernavoda deconectata automat de la SEN

Comunicat de presa

 

 

Bucuresti, 22 iulie 2017

 

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dimineata de 22 iulie 2017, din cauza reaparatiei unui tranzient in partea clasica a centralei.

Unitatea 2 a fost reconectata la SEN in seara de 21 iulie 2017 dupa o deconectare automata cauzata tot de un tranzient in partea clasica a centralei in data de 20 iulie 2017.

Specialistii CNE Cernavoda investigheaza, cu sprijinul fabricantului acestuia, soft-ul care genereaza tranzientul pentru a elimina aparitia acestuia si, implicit, deconectarea de la SEN.

Deconectarea Unitatii 2 de la SEN se explica prin faptul ca reactoarele nucleare sunt programate, prin proiect, sa se deconecteze automat chiar si in cazul unui tranzient aferent unui soft din partea clasica a centralei.

Dupa identificarea cauzei si remedierea situatiei, Unitatea 2 a CNE Cernavoda va fi reconectata la SEN.

 Aparitia unor tranzienti la partea clasica a centralei nu implica niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător,  sistemele centralei funcționand in conformitate cu proiectul, ceea ce explica deconectarea automata a reactorului de la SEN. 

 

 

Daniela Lulache

Director General

Comments are closed.

X