Currently set to Index
Currently set to Follow

Parteneriatul SNN cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M.S. Curie” din Bucuresti

16 nov.

Parteneriatul SNN cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M.S. Curie” din Bucuresti

Cresterea accesului la servicii medicale de calitate este o prioritate pentru Nuclearelectrica, ca parte a valorii si directiei noastre strategice Empatie si Responsabilitate. In acest sens, colaboram cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M.S. Curie” din Bucuresti. Proiectul sponsorizat de SNN vizeaza extinderea Sectiei actuale de Terapie Intensiva Nou Nascuti din spital, cu o investitie din partea noastra de 1,8 milioane de lei, in urma cresterilor din ultimii ani a cazurilor de nou-nascuti cu probleme grave si a suprapopularii actualei sectii a spitalului.

Cea mai mare sectie de profil din Romania si cu cele mai bune rezultate in patologia neonatala a devenit neincapatoare, avand cereri pentru internari nu numai din Bucuresti si din sudul tarii, ci si din toate colturile tarii. Analizele statistice oficiale arata date critice pentru sectie, dar si pentru situatia pacientilor care stau in asteptarea unui tratament: uneori exista un numar de 5-7 pacienti peste numarul admis, in zona postterapie, dubland pacientii in camere, dar si liste lungi de asteptare-uneori peste 20 nou-nascuti.

Din datele statistice oficiale ale spitalului se concluzioneaza ca se apropie dublarea activitatii din anul 2014, atunci cand a fost primul an de existenta al sectiei in noua locatie. Romania are nevoie de aproximativ 400-450 paturi de terapie intensiva neonatala din care asigura in prezent aproximativ 250-300.

X