Currently set to Index
Currently set to Follow

Solicita o sponsorizare de la Nuclearelectrica

Societatea Nationala Nuclearelectrica SA acorda sponsorizari in conformitate cu prevederile Legii 32/1994 privind sponsorizarile su cu prevederile producerii interne aferente, urmatoarelor categorii de beneficiari:

Categorii de beneficiari in baza prevederilor Legii 32/1994:

 1. orice persoana juridica de utilitate publica, cu sediul in Romania, care desfășoară sau urmează sa desfășoare o activitate cu caracter direct umanitar, filantropic, cultural, artistic, educativ, științific, religios, sportiv sau care este destinata protecției drepturilor omului si educației civice ori calității mediului înconjurător.
 2. orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfășoară sau urmează să desfășoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific-cercetare fundamentală și aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecției drepturilor omului, medico-sanitar, de asistență și servicii sociale, de protecția mediului, social și comunitar, de reprezentare a asociațiilor profesionale, precum și de întreținere, restaurare, conservare și punere în valoare a monumentelor istorice;
 3. orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfășoară în România sau urmează să desfășoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific – cercetare fundamentală și aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecției drepturilor omului, medico-sanitar, de asistență și servicii sociale, de protecția mediului, social și comunitar, de reprezentare a asociațiilor profesionale, precum și de întreținere, restaurare, conservare și punere în valoare a monumentelor istorice;

Categorii de beneficiari in baza Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

 • Cabinetele de medicina de familie
 • Echipajelor de prim ajutor calificat
 • Structurile care asigura asistenta medicală publică de urgenta – serviciile publice de urgență
 • Activitatea SMURD
 • Furnizorii de servicii medicale de specialitate prevăzuți la art. 135 din Legea nr. 96/2006
 • Activitatea de transplant
 • Spitalele publice

Categorii de beneficiari in baza Legii 1/2011 a educatiei nationale:

 • învățământul preuniversitar de stat
 • învățământul superior de stat

Deoarece dorim sa aducem beneficii sustenabile si sa avem un impact real asupra unui public cat mai larg, ne focalizam atentia pe urmatoarele actiuni umanitare:

 • Acțiuni dedicate studenților din domeniul nuclear, energetic, tehnic, in special si tinerilor in general, de tipul concursuri, olimpiade, expoziții de creații si invenții, etc;
 • Acțiuni dedicate dezvoltării comunităților locale din zona Cernavoda, Pitești-Mioveni, Doicesti-Targoviste si Feldioara, îmbunătățirii condițiilor de trai, acces la servicii medicale de calitate, ajutorarea categoriilor defavorizate de populație, oferirea de oportunități pentru educație, dezvoltare aptitudinala a tinerilor, sporirea numărului si calității spatiilor verzi, etc;
 • Participarea activa in cadrul unor organizații care promovează politici publice sustenabile in domeniul economic, energetic, social, cultural, de tipul asociații profesionale, institute, centre de resurse, etc.;
 • Acțiuni culturale si educative destinate facilitării accesului publicului la cultura si dezvoltare personala, susținerii creațiilor si manifestărilor artistice, etc.
 • Acțiuni umanitare destinate ajutorării segmentelor de populație afectate de calamitați naturale sau cazurilor singulare de persoane cu dizabilități prin intermediul unor asociații de profil, acțiuni dedicate, in special, persoanelor in vârstă si copiilor.

***

Cum poti solicita o sponsorizare de la SNN?

Este simplu. Urmati pasii de mai jos:

 1. Verificati daca va incadrati in categoriile de beneficiari prezentate mai sus, stabilite de legislatie si in tipurile de actiuni pe care SNN le sustine, in mod special.
 2. Inregistrati-va in Registrul ANAF al entitatilor/unitatilor de cult pentru a putea beneficia de sponsorizare din partea Nuclearelectrica
 3. Trimiteti urmatoarele formulare completate „Cerere de sponsorizare” si „Anexa 2 – Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in situatiile de excludere„, in forma editabila (Word) si varianta semnata. Anexa 1 va include un deviz estimativ de cheltuieli asumat de catre potentialul beneficiar al sponsorizarii. Decontul de cheltuieli efective se va realiza in baza devizului anexat la contractul de sponsorizare, care, de regula, este acelasi cu devizul initial, avandu-se in vedere ca toate cheltuielile trebuie sa aiba legatura directa cu obiectul sponsorizarii.
 4. In cazul aprobarii solicitarii de sponsorizare, veti fi contactat in vederea demararii semnarii contractului si a actiunii in si veti fi rugat sa trimiti date suplimentare despre Asociatie daca este cazul pentru contract.

Va rugam sa aveti in vedere ca pentru a creste sansele ca proiectul dvs. sa fie finantat acesta trebuie sa respecte directiile strategice ale SNN, conform Strategiei de CSR si sponsorizari a SNN pentru anul 2023.

Principalele directii de orientare a actiunilor de CSR si sponsorizari pentru anul 2023, in conformitate cu specificul activitatii SNN si avand scopul de a promova dezvoltarea si de a aduce plus valoare in comunitatile in care activeaza compania, vor viza actiuni in urmatoarele domenii si subdomenii de interes:

 1. Domeniul educational

SNN este interesata de crearea conditiilor pentru cresterea unei noi generatii de specialisti capabili sa preia cunostiintele acumulate in domeniul nuclear si sa asigure continuare proiectelor de investitii si dezvoltare ale energiei nucleare in Romania.

Actiunile din cadrul acestui program vor viza continuarea campaniei „Crestem o data cu tine” lansata de SNN in anul 2019 prin actiuni punctuale de dotare a scolilor, inclusiv din perspectiva invatamantului online care necesita detinerea de tablete, laptopuri si alte echipamente pe care categorii defavorizate de public nu si le pot permite. In Romania rata abandonului scolar este de 16.4% fata de media europeana de 10.6%. Abandonul scolar inseamna somaj, exluziune sociala,  saracie si probleme de sanatate. Mediul rural din Romania este afectat aproape in proportie dubla fata de mediul urban, cele mai expuse regiuni fiind centrul tarii si sudul tarii. Implicarea timpurie in prevenirea acestui fenomen, prin facilitarea accesului la educatie de calitate, in laboratoare si sali dotate corespunzator si la tehnica de calcul moderna pentru invatamantul online reprezinta o solutie pentru cresterea unei generatii bine pregatite care poate fi absorbita usor in piata fortei de munca, inclusiv in domeniul nuclear.

De asemenea in cadrul acestui domeniu, SNN se va implica in sustinerea performantelor individuale si colective ale elevilor si studentilor talentati, cu rezultate deosebite pentru participare in cadrul unor concursuri nationale si internationale, dezvoltare a unor proiecte educationale, stiintifice, crearea de prototipuri si testarea unor inventii etc.

 1. Domeniul medical

In domeniul medical, SNN se va implica in proiecte privind extinderea sectiilor spitalelor din tara, existand o preocupare a spitalelor in acest domeniu pentru a face fata numarului crescut al unor cazuri pentru care spitalele nu dispun de capacitate suficienta (spre exemplu, sectiile de arsi sau neonatologie). Aceste proiecte au de regula o durata indelungata de executie fiind necesara obtinerea de aprobari si autorizatii inainte de demararea lucrarilor, asadar se vor avea in vedere contracte pentru o perioada de 24 de luni, cu milestone-uri de raportare a progresului, conform procedurii RC-00-05, revizia 5. De asemenea, SNN se va implica in proiecte medicale care vizeaza depistarea si tratarea cancerului la nou nascuti, fie prin acordarea sprijinului direct catre spitale fie catre asociatii si organizatii care se ocupa de astfel de proiecte.

 1. Alte proiecte: protectia mediului

In cadrul acestui domeniu, SNN se va implica in actiuni de impadurire derulate de diferite organizatii, avand in vedere ingrijorarea romanilor pentru reducerea spatiului verde si degradarea calitati aerului. Rapoartele oficiale indica o discrepanta intre suprafata impadurita a Romaniei (circa 27%) si  procentul optim de împădurire (35-40%), motiv pentru care SNN a ales acest subdomeniu in care considera ca poate aduce o contributie valoroasa.

***

SNN are un proces intern riguros de evaluare a solicitarilor de sponsorizare primite si va asiguram de intreaga noastra transparenta si disponibilitate.

Pentru mai multe detalii privind procesul de acordare de sponsorizari, va rugam sa consultati: Regulament Nucleu de bine.

Pentru informatii suplimentare despre procedura de acordare de sponsorizari, va rugam sa va adresati:

Doamnei Raluca Tena-Tatu

Tel: 021.203.82.53

Email: raluca.tena@nuclearelectrica.ro

 

X