Proiecte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Primeste un arbore in familia ta” 

O campanie de responsabilitate social corporatista initiata de Nuclearelectrica
In perioada octombrie-noiembrie 2008, SN Nuclearelectrica SA a organizat prima campanie de responsabilitate social corporatista intitulata „Primeste un arbore in familia ta”.
Aceasta campanie isi propune ca prin actiuni de impadurire sa sporeasca numarul de spatii verzi in orasul Cernavoda, de la 8 mp/locuitor la 20mp, conform directivelor europene in vigoare.
In perioada 13-14 octombrie au avut loc inscrieri in trei scoli generale si licee din orasul Cernavoda, dupa ce in prealabil, campania a fost comunicata prin intermediul mass media locala si direct in institutiile de invatamant. Entuziasmul copiilor fata de aceasta actiune benefica pentru comunitatea lor a fost dovedit de numarul mare de cereri de inscriere depuse. In total, au fost selectati 120 de elevi si liceeni.
Campania a fost lansata in data 17.10.2008, cand curtea liceului teoretic “Anghel Saligny” a rasunat de chiote de veselie si muzica. Evenimentul a fost deschis de domnul Ionel Bucur Director General Adjunct si Director al CNE Cernavoda, si de catre doamna Mariana Mircea, Primar al orasului Cernavoda care i-au incurajat pe copii in aceasta activitate ecologica si au plantat primul copac din cadrul campaniei, botezat “Prietenie”. Timp de 2 ore, 56 de elevi au infipt in pamant 50 de puieti de arbori si arbusti care vor creste mari si vor oferi mai mult aer curat si sanatos orasului. Fiecare grup a avut posibilitatea de a da un nume copacilor plantati, angajandu-se totodata sa aiba grija de plante. Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol de aerobic, in aer liber, sustinut de trupa de mici profesionisti ai clubului sportiv “Farul” Constanta.
Cea de-a doua etapa a campaniei s-a desfasurat pe 4 noiembrie 2008, in curtea centralei nucleare, unde 45 de elevi din clasa a V-a de la Scolile generale 1,2 si 3 din Cernavoda s-au adunat pentru o noua actiune de plantare.

X