Currently set to Index
Currently set to Follow

Pregatire generala

Pregatire Generala Teoretica si Practica

Programele de pregatire a personalului din CNE  contin doua componente:

  • Pregatirea initiala – care asigura acumularea de cunostinte si formarea de competente cerute pentru exploatarea centralei in conditii de maxima securitate nucleara.
  • Pregatirea continua – pentru mentinerea si cresterea  competentei personalului.

Serviciul de Pregatire Generala Teoretica si Practica asigura atat pregatirea initiala cat si cea continua  a intregului personal al centralei si are in responsabilitate urmatoarele domenii:

  • Pregatire in Stiinte Fundamentale, care ofera cunostinte referitoare la principiile si fenomenele ce stau la baza caracteristicilor de proiectare si exploatare a centralei, fiind structurata pe doua niveluri: baza si avansat.
  • Pregatire in Tehnologia Nucleara, care asigura cunostinte tehnice in ceea ce priveste centrala nucleara pe ansamblu, echipamentele si sistemele sale principale, organizata pe doua niveluri: baza si avansat.
  • Pregatire de Baza pe Sisteme, care asigura notiuni referitoare la functiile sistemelor, functia de securitate nucleara, echipamentele componente si traseul de fluid pentru diferite stari de functionare, sistemele suport si de interconexiune.
  • Pregatire in Management, Leadership si Performante Umane, prin care se asigura cunostinte referitoare la roluri in organziatie si competente profesionale (abilitati de comunicare, lucru in echipa si solutionare conflicte, luare decizii, planificare si coordonare proiecte etc) atat pentru personalul de coordonare cat si pentru personalul de executie.
  • Pregatire practica instructori, este o pregatire specifica privind Tehnici si metode de pregatire, prin care se ofera notiuni referitoare la Abordarea Sistematica a Pregatirii (ASP), tehnici si metode de instruire a adultilor, metode de evaluare/imbunatatire a programelor/cursurilor de pregatire.
  • Pregatire in WMS, AT si DM (Work Management System, Action Tracking si Document Management) prin care personalul este instruit sa utilizeze aceste aplicatii ce asigura administrarea electronica a lucrarilor din centrala, monitorizarea activitatilor efectuate si controlul documentatiei centralei.
  • Pregatire de baza in utilizarea calculatoarelor, care asigura indemanarile necesare pentru utilizarea acestora si a programelor din pachetul MS-Office.

Pregatirea este asigurata prin cursuri organizate in sala de clasa, la distanta prin aplicatia Teams sau utilizand platforma Advanced e-Learning (AeL) – CBT (Computer Based Training).

 

 

X