Relatii publice

Politica CNE Cernavoda in domeniul relatiilor publice este bazata pe onestitate, incredere si respect.

Principalul obiectiv al CNE Cernavoda in domeniul relatiilor publice consta in cresterea gradului de acceptare a energiei nucleare, prin castigarea increderii populatiei fata de aceasta alternativa de producere a energiei electrice.

Programul de vizitare se deruleaza pentru reprezentantii institutiilor, organizatiilor, scolilor, universitatilor (pentru maxim 30 de persoane/grup), de luni pana joi, cu exceptia perioadelor in care se efectueaza opriri planificate, misiuni, inspectii etc

Dezvoltarea relatiilor cu organizatiile internationale, cu organizatiile administratiei locale si centrale, cu reprezentantii mass-media si cu cei ai societatii civile interne si internationale reprezinta, de asemenea, domenii in care CNE Cernavoda actioneaza pentru mentinerea unei imagini pozitive a companiei si cresterea numarului partizanilor energeticii nucleare.

Biroul Relatii Publice elaboreaza si transmite buletine informative “Stiri lunare” Primariei Orasului Cernavoda, Medgidia, Feteşti, Saligny, Seimeni, Rasova, Aliman si Organizatiilor Neguvernamentale: AGIA, ADAPT, SIDO, Tineretul Crestin Ortodox, Uniunea Pensionarilor din Cernavoda etc. “Situatia emisiilor radioactive” este afisata lunar pentru public la Centrele de Informare Cernavoda si Constanta, Laboratorul de Control Mediu si transmisa periodic sub forma de anunturi prin mass-media locala.

Pentru copii se organizeaza concursuri de desen sau compuneri avand ca tematici aspecte retinute in urma vizitelor de la CNE Cernavoda.

Se desfasoara actiuni in vederea mentinerii unei imagini corecte si reale a CNE Cernavoda si a cresterii nivelului de cunoastere si acceptare a energiei nucleare de catre opinia publica: dezbateri publice, sondaje de opinie, prezentari la Centrele de Informare din Cernavoda si Constanta.

Centrele de Informare din Cernavoda si Constanta asigura:

  • Materiale informative: Rapoarte de mediu, Bilantul de Mediu II, carti si reviste de specialitate care furnizeaza informatii privind Depozitul Intermediar de Combustibil Ars, Indicatori de Performanta ai CNE Cernavoda, Politica de Mediu etc;
  • Intalniri de lucru periodice cu reprezentantii Primariei si diferitelor asociatii care au autoritatea necesara sa informeze populatia despre importanta si beneficiile Centralei Nucleare in comunitate;
  • Raspunsuri la intrebarile cetatenilor;
  • Prezentari pentru elevi din scoli generale si licee.
X