Currently set to Index
Currently set to Follow

Au mai rămas 4 zile până la finalizarea primei etape de înscriere a proiectelor de CSR în platforma SNN “Nucleu De Bine”

18 mai

Au mai rămas 4 zile până la finalizarea primei etape de înscriere a proiectelor de CSR în platforma SNN “Nucleu De Bine”

Comunicat de presă

Au mai rămas 4 zile până la finalizarea primei etape de înscriere a proiectelor de CSR în platforma SNN “Nucleu De Bine”

 București, 18 mai 2022

 SN Nuclearelectrica SA vă reamintește că termenul limită aferent primei etape de înscriere a proiectelor de CSR în platforma SNN “Nucleu de bine” este data de 22 mai 2022.  Până la această dată, ONG-urile și instituțiile publice din România mai pot înscrie proiecte de responsabilitate socială.  Campania de acordare de sponsorizări se va derula în 2 etape, prima etapă derulându-se în perioada 21 aprilie 2022 – 22 mai 2022, iar a doua etapă având loc în perioada 17 iulie – 20 august 2022.

Platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine” urmează direcțiile strategice și viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generația viitoare, atât prin producția de energie curată la standarde de excelență, cat și prin impactul socio-economic pe care îl are în România.

Energia nucleară este o sursă de energie sigură, curată, fără emisii de dioxid de carbon, care produce energie curată 24h / 7 zile pe săptămână, independent de condițiile meteo.

Cu 207 mil MWh energie curată produsă în 25 ani, 195 milioane tone CO2 evitate în 25 ani, 30 mil lei investiți în proiecte de CSR în ultimii 3 ani, și peste 11 mil de persoane susținute prin campaniile de responsabilitate socială, Nuclearelectrica își extinde impactul pozitiv în societate, respectând direcția strategică – “empatie și responsabilitate”.

In cadrul concursului de proiecte se pot înscrie organizații non-profit și instituții, în conformitate cu legislația aplicabilă și regulamentul de participare și acordare de sponsorizări, care se regasește pe site-ul companiei.

Valoarea bugetului de sponsorizări pentru această etapa este de 2 milioane de lei și va fi alocat proiectelor selectate.

Platfoma “Nucleu de bine” vizează proiecte și beneficiari ale căror nevoi de finanțare se încadrează în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfașoară activitatea.

  • În domeniul educație, căutam proiecte care contribuie la crearea sau dezvoltarea mediului educațional prin acțiuni de renovare și dotare a școlilor, atât cu laboratoare de specialitate (fizică, chimie, informatică, robotică etc), cât și din perspectiva învățământului online care necesită deținerea de tablete, laptop-uri și alte echipamente pentru laboratoare și săli dotate corespunzator și modern pentru învățământul online, pe care categorii defavorizate de public nu și le pot permite.
  • În domeniul medical, căutăm proiecte care cresc accesul la servicii medicale performante și de calitate prin acțiuni de dotare cu echipamente medicale, servicii, acțiuni sau alte activități în legatură cu acest domeniu.
  • În domeniul de protecție a mediului căutăm proiecte care pot accentua rolul esențial pe care compania îl are în gestionarea schimbărilor climatice prin acțiuni de împădurire/reîmpădurire, acțiuni de creare a spațiilor verzi în comunitățile în care Nuclearelectrica operează, acțiuni de sprijinire a organizațiilor de mediu/montane, etc.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să aiba descrise foarte clar obiectivele și publicul țintă, cu date măsurabile și definite în timp, precum și indicatori de evaluare și măsurare a impactului in comunitate. Proiectele trebuie să se desfășoare pe teritoriul României, în perioada iunie 2022-decembrie 2022.

Rezultatele procedurii de selecție vor fi publicate în data de 7 iunie 2022 pe site-ul companiei.

Vă rugăm să consultați Regulamentul de participare și de acordare a sponsorizărilor anterior aplicării pentru obținerea sponsorizării.

Propunerile de proiecte pot fi transmise la următoarea adresă de e-mail: nucleudebine@nuclearelectrica.ro

Mai multe detalii privind înscrierea la selecția de proiecte puteți găsi pe: https://www.nuclearelectrica.ro/csr/.

 

Cosmin Ghiță

Director General

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

X