Oprirea controlata a Unitatii 1 pentru realizarea unor lucrari de remediere la circuitul tehnologic clasic al Unitatii 1

12 ian.

Oprirea controlata a Unitatii 1 pentru realizarea unor lucrari de remediere la circuitul tehnologic clasic al Unitatii 1

Bucuresti

12.01.2021

Comunicat de presa

SN Nuclearelectrica SA anunta ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda va fi oprita in mod controlat, in noaptea de vineri spre sambata (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrari de reparatie ca urmare a aparitiei unei defectiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unitatii 1. Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Oprirea controlata a Unitatii 1 CNE Cernavoda se realizeaza conform procedurilor aplicabile in astfel de situatii si este necesara pentru a permite personalului CNE Cernavoda realizarea lucrarilor de reparatie in conditii de siguranta, dat fiind faptul ca fluidul de lucru (apa demineralizata) este la temperatura si presiune ridicate.

Defectiunea aparuta la circuitul tehnologic clasic al Unitatii 1 si lucrarile de remediere aferente nu au  impact advers asupra securitatii nucleare, mediului, personalului sau populatiei.

SNN va transmite comunicat de presa dupa finalizarea lucrarilor de remediere, la momentul reconectarii Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National.

 

Cosmin Ghita

Director General

Comments are closed.

X