Resincronizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

5 aug.

Resincronizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

Bucuresti

05.08.2020

 

COMUNICAT DE PRESA 

 

SN Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă au fost finalizate, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizandu-se in seara zilei de 05.08.2020. Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 20 iunie 2020, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.000 de activități din următoarele programe:

  • programul de mentenanță preventivă și corectivă;
  • programul de inspecţii;
  • programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită;
  • programul de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente.

Decizia de intrare in oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda a fost amanata fata de perioada initiala prevazuta pentru acest proiect, pe fondul contextului international generat de pandemia de COVID-19 coroborat cu masurile aferente Planului de Protectie a Personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuitatii operarii si productiei. Decizia intrarii in programul de oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie 2020 a fost adoptata de Consiliul de Administratie al SNN intrunit in sedinta in data de 8 mai 2020, in baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unitatii 1. Toate lucrarile din perioada opririi planificate au fost realizate cu respectarea stricta a masurilor de securitate nucleara si preventie a raspandirii infectarii cu coronavirus.

 

 

Cosmin Ghita

Director General

Comments are closed.

X