Comunicat de presa – masuri protectie Coronavirus

11 mart.

Comunicat de presa – masuri protectie Coronavirus

Comunicat de presa

 

București, 11 martie 2020

 

 

Fata de solicitarile de informatii privind instituirea carantinei la CNE Cernavoda, SN Nuclearelectrica SA (« SNN ») infirma intrarea in carantina si face urmatoarele precizari cu privire la planul de protectie elaborat si implementat in contextul riscului asociat cu infectarea cu coronavirus :

Avand in vedere importanta strategica a SNN, aceea de asigurare constanta a productiei de energie electrica la nivel national, in conditii de siguranta, coroborat cu protectia personalului si a comunitatii locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activitatilor in cazul unei epidemii si a format un Grup de Lucru intern care elaboreaza, coordoneaza si implementeaza masurile de prevenire si planifica masuri de protectie in functie de posibila evolutie a situatiei.

Planul de asigurare a continuitatii este elaborat in concordanta cu legislatia nationala si masurile stabilite la nivel guvernamental si este actualizat in mod continuu tinand cont si de standardele si experienta internationala in domeniul nuclear.

Planul se aplica gradual, de la masuri preventive de igiena pana la masuri de asigurare a personalului esential, a carui implementare depinde de nivelul de risc asociat, insa este unul prin excelenta proactiv in asa fel incat sa se reduca la minim riscul de contaminare cu coronavirus pentru personal.

Pentru asigurarea personalului esential in vederea operarii in siguranta a instalatiei, SNN/CNE are in plan inclusiv masura organizarii unui spatiu special amenajat, cu respectarea tuturor conditiilor necesare, inclusiv hrana si transport, masura urmand a fi implementata conform legislatiei in vigore. Aceasta masura se va aplica in stransa corelatie cu evolutia raspandirii coronavirusului si are drept scop protejarea personalului esential si asigurarea continuitatii operationale si de productie.

De asemenea, SNN are stabilit un plan de masuri pentru toate categoriile de personal care este aplicat gradual in functie de evolutie.

Cosmin Ghita

Director General

 

 

Comments are closed.

X