Reconectarea Unitatii 1 a CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

9 apr.

Reconectarea Unitatii 1 a CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

Bucuresti

09.04.2015

Comunicat de presa

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National in seara zilei de 8 aprilie 2015.

Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National in seara zilei de 6 aprilie 2015 pentru efectuarea unor lucrari de remediere a unui sistem auxiliar aferent partii clasice a centralei.

Realizarea lucrarilor si a testelor de verificare aferente, precum si reconectarea la Sistemul Energetic National s-au desfasurat respectand procedurile centralei  si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului inconjurator.

Opririle neplanificate reprezinta actiuni de oprire controlata a centralei pentru efectuarea unor lucrari punctuale de remediere la unele echipamente, actiuni aditionale programului anual de mentenanta corectiva din cadrul opririlor planificate, a caror realizare necesita, conform procedurilor de securitate nucleara, oprirea unitatilor. Opririle punctuale de remediere/mentenanta sunt incluse in bugetul anual, iar in cazul CNE Cernavoda acestea sunt de 3 ori sub media actuala din industria nucleara. 

Daniela Lulache

Director General

Comments are closed.

X