Deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia debutului Nuclearelectrica la BVB

7 oct.

Deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia debutului Nuclearelectrica la BVB

Debutul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost marcat printr-o deschidere oficială a ședinței de tranzacționare în data de 4 octombrie, la care au luat parte Mircea Ursache, vicepreşedinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Daniela Lulache, director general, Nuclearelectrica, Luisa Georgescu, unul dintre cei mai vechi angajaţi ai societăţii, reprezentanţii consorţiului care au intermediat oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni SNN – Rareş Nilaş, director general BT Securities şi Mihai Chişu, sales& trading, Swiss Capital, iar din partea Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, preşedinte, şi Ludwik Sobolewski, director general.

Ludwik Sobolewski a afirmat că “aceasta este o zi importantă pentru piaţa de capital locală. Mai mulţi ochi vor fi aţintiţi asupra României după acest IPO de succes şi acesta este un lucru bun pentru toată lumea. O dată cu acest pas, viaţa companiei Nuclearelectrica se va schimba. ”

„Succesul ofertei Nuclearelectrica reflectă o companie solidă, puternică, pregatită să se integreze în dinamica pieţei de capital şi să profite de acest avantaj în procesul său de creştere continuă prevăzut în strategia de dezvoltare. Prezenţa companiei pe piaţa de capital va oferi un stimulent puternic atât pentru menţinerea rezultatelor operaţionale, creşterea profitabilităţii, cât şi pentru implementarea celor mai înalte standarde de guvernanţă corporativă,” a declarat Daniela Lulache.

Lucian Anghel a concluzionat că “Succesul acestui IPO este benefic atât pentru piaţa de capital, cât şi pentru România. Implicarea investitorilor, în special al celor din zona de retail, arată că piaţa de capital dispune de resursele necesare şi că există un interes real pentru astfel de listări.”

În prima zi de tranzacţionare a drepturilor de alocare emise de Nuclearelectrica, s-a înregistrat o valoare a tranzacţiilor de cca 2,79 mil euro (36,8 % din valoarea totală tranzacţionată a zilei), realizată în 1.782 de tranzacţii. Preţul de închidere al drepturilor de alocare a fost de 11,72 lei/acţiune, cu 1,74% peste preţul de deschidere, respectiv cu 4,64% mai mult decât preţul ofertei pentru tranşa investitorilor instituţionali. Pe baza formării preţului de referinţă de azi, piaţa DEAL pentru tranzacţionarea drepturilor de alocare va fi disponibilă începând de luni. Începând cu aceeaşi şedinţă de tranzacţionare de luni, se va aplica şi variaţia de preţ de +/-15%.

Comments are closed.

X