Currently set to Index
Currently set to Follow

Dumitru Chirlesan

Dumitru Chirlesan

Dl. Dr. Dumitru Chirlesan este inginer fizician cu specializarea „Reactori Nucleari”, cu o vasta experienta de peste 35 de ani in domeniul fizicii aplicate in domeniul materialelor si tehnologiilor nucleare. Are o vasta experiență atât din punct de vedere tehnic, cât și academic si managerial. Dumitru Chirlesan este doctor în fizica, specializarea „Fizica Starilor Condensate” si a ocupat, incepand cu anul 1987, functii de profesor de fizica, inginer fizician la Institutul de Reactori Nucleari Energetici, expert in fizica in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, lector, asistent si conferentiar universitar dr. in cadrul Universitatii din Pitesti si secretar stiintific al Fundatiei Universitare Pitesti.

De asemenea, incepand cu anul 2004, Dl. Dr. Dumitru Chirlesan a fost prorector al Universitatii din Pitesti, responsabil cu relatiile internationale si cooperarea europeana, iar din 2010 a ocupat functia de expert european in cadrul Comisiei Europene.

In prezent, Dl. Dr. Dumitru Chirlesan este Rector al Universitatii din Pitesti, functie ocupata din 2016 si desfasoara activitati de manager in proiecte de dezvoltare durabila, cercetare, transfer tehnologic si inovare.

X