Currently set to Index
Currently set to Follow

SN Nuclearelectrica SA lanseaza platforma de brand de angajator “Nucleu de excelenta”

22 iun.

SN Nuclearelectrica SA lanseaza platforma de brand de angajator “Nucleu de excelenta”

Comunicat de presa
SN Nuclearelectrica SA lanseaza platforma de brand de angajator “Nucleu de excelenta”

Bucuresti, 22 iunie 2022

SN Nuclearelectrica SA lanseaza platforma de brand de angajator ‘Nucleu de Excelenta’, care face parte din strategia de formare a unei noi generatii, un nucleu de excelenta pentru SN Nuclearelectrica SA. Platforma are ca scop dezvoltarea oportunitatilor de cariera atat pentru angajatii din echipa Nuclearelectrica, cat si identificarea, recrutarea si formarea unei noi generatii de specialisti in industria nucleara ca parte a strategiei investionale pana la nivelul anului 2031: Retehnologizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda, Proiectul Unitatilor 3 si 4 si Proiectul Reactoarelor Mici Modulare.

“Cel mai recent studiu realizat de Romatom, Forumul Atomic Roman, arata ca in prezent industria nucleara din Romania acopera 11.000 locuri de munca, iar pana la finalizarea proiectelor majore de investitii ale Nuclearelectrica, vom atinge aprox. 19.000 locuri de munca in industrie. Suplimentar, luand in calcul si dezvoltarea reactoarelor modulare mici in Romania, precum si a lantului de furnizare (producerea de componente si asamblare) si pregatirea viitorilor operatori pentru intreaga industrie, locurile de munca disponibile vor creste semnificativ.
In acelasi timp, Romania se confrunta cu scadere demografica, cu pierderi de forta de munca inalt calificata care alege oportunitati in cariera in alte tari. Demersul nostru “Nucleu de excelenta” isi propuna sa ofere oportunitati pe termen lung in Romania unei generatii care are potentialul de a dezvolta o cariera de succes in industria nucleara, una dintre industriile cu cele mai ambitioase planuri de dezvoltare la nivel global, nu doar in Romania.”-Cosmin Ghita, Director General SN Nuclearelectrica SA

Proiectele de investitii ale Nuclearelectrica au un rol esential de asigurare a securitatii energetice a Romaniei si de reducere a amprentei de carbon prin generarea de energie curata si acestea necesita, corelat cu etapele de dezvoltare pana la nivelul anului 2031, selectia si recrutarea de personal si pregatirea acestuia la locul de munca in vederea formarii unei noi generatii de specialisti in industria nucleara.

Astfel, la nivelul anului 2021, Nuclearelectrica a recrutat peste 500 de persoane, avand in prezent aprox. 2300 angajati. Pentru anul 2022, Nuclearelectrica si-a propus, prin strategia de resurse umane, recrutarea unui numar similar de persoane avand in vedere necesitatile curente de personal si specificul proiectelor de investitii. Posturile scoase la concurs vor fi disponibile pe site-ul companiei si pe diferite platforme de recrutare: e-jobs sau linkedin.

“Nucleu de Excelenta se adreseaza celor care isi doresc sa genereze alaturi de noi energie curata si sa contribuim impreuna la un viitor durabil pentru generatia de maine. Celor care isi doresc mai mult decat un job, isi doresc o cariera exceptionala intr-un domeniu unic in Romania, recunoscut pentru performanta sa la nivel international. Energia nucleara are si va avea in continuare un rol esential in asigurarea securitatii energetice si in decarbonare. Adaugam flotei clasice de reactoare, inovatia: reactoarele modulare mici. Avem nevoie de tineri extraordinari care pot avea o cariera asa cum si-o doresc in Romania”. – Cosmin Ghita, Director General SN Nuclearelectrica SA

Strategia SN Nuclearelectrica SA de formare a unei noi generatii de specialisti include, de asemenea, programe de practica, internship, acordare de burse, invatamant dual. Pregatirea interna si dezvoltarea in cariera includ programe speciale de pregatire, stagii de pregatire in strainatate, schimb de experienta, mentorat si plan de succesiune pentru a atinge performanta profesionala pe care ti-o doresti.
Grija fata de angajati este una dintre valorile companiei, asadar asociat specificului industriei nucleare, oferim cele mai bune conditii de munca si pachete motivante.
Plaforma ‘Nucleu de Excelenta’ este construita pe valoarea SNN ‘Grija fata de angajati’ si urmareste dezvoltarea oportunitatilor in cariera atat pentru personalul companiei, cat si pentru viitorii angajati.
Te asteptam in echipa Nuclearelectrica!

Cosmin Ghita
Director General

Despre Nuclearelectrica
Compania Națională „Nuclearelectrica” S.A. este compania națională din România care produce electricitate, căldură și combustibil nuclear, care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei din România, statul deținând 82,49% din acțiuni și alți acționari 17,50%, după listarea companiei la Bursa de Valori București în 2013.

SN Nuclearelectrica SA operează două unități nucleare CANDU de la CNE Cernavoda, care sunt două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear și este în curs de a realiza un ciclu de combustibil integrat prin achiziționarea unei linii de procesare a concentratului de uraniu pentru sprijinirea proiectelor de investiții pe termen lung ale companiei.

Nuclearelectrica are un rol major la nivel național, contribuind cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția de energie fără carbon din România.

www.nuclearelectrica.ro

Comments are closed.

X