Selectarea investitorului pentru continuarea proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda

17 oct.

Selectarea investitorului pentru continuarea proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A.  (“SNN”) anunta ca China General Nuclear Power Corporation (“CGN”) a fost desemnata Investitor Selectat pentru dezvoltarea Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda (“Proiectul”).

De asemenea, astazi, 17 octombrie 2014, s-a semnat Scrisoarea Comuna privind Intentia de Realizare a Proiectului, conform acestei etape din procedura de selectie.

 Selectia investitorului a avut in vedere analiza Documentatiei de Intentie (experienta investitorului in proiecte similare, capacitatea financiara, gradul de aderare al Investitorului Calificat la Memorandumul privind implementarea Proiectului propus de SNN si la Strategie)  si  a urmat etapei de calificare, finalizata in data 09 septembrie 2014, China General Nuclear Power Corporation fiind singura companie care a depus Documentatia de Calificare.

Conform calendarului actualizat, urmatoarele etape ale procesului de selectie sunt: negocierea si semnarea Memorandumului de Intelegere privind implementarea in comun a Proiectului si negocierea Actului Constitutiv si Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect.

Memorandumul de Intelegere privind implementarea in comun a Proiectului va fi supus aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor SNN.

Strategia de continuare a Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda prevede infiintarea unei noi companii de proiect (“Joint-Venture”) care reprezinta o societate premergatoare unui Producator Independent de Energie (“IPP”), in care Investitorul Selectat va detine cel putin 51% din actiuni.

Pentru mai multe informatii referitoare la procedura de selectie, va rugam sa accesati:

https://www.nuclearelectrica.ro/despre-noi/procedura-selectie-investitori-68a0d/procedura-selectie-investitori-a8e7a/

Comments are closed.

X