Inceperea tranzactionarii actiunilor Nuclearelectrica

4 nov.

Inceperea tranzactionarii actiunilor Nuclearelectrica

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că în data de 4 noiembrie 2013 începe tranzacţionarea acţiunilor emise de Societatea Națională Nuclearelectrica SA, în cadrul Sectorului Titluri de Capital – Categoria 1 acţiuni, în urma avizului consultativ favorabil al Comisiei de Admitere la Tranzacţionare (CAT) şi a aprobării admiterii la tranzacţionare de către Consiliul Bursei reunit în şedinţă în data 31 octombrie 2013.

Acţiunile au următoarele caracteristici:

Simbol: SNN

Număr: 281.782.756

Valoare nominală: 10 lei

Oferta publică primară inţială de vânzare a 10% din acţiunile Societăţii Naționale Nuclearelectrica SA s-a derulat în perioada 9-20 septembrie 2013 şi s-a încheiat cu succes. Fiecărei acţiuni care a facut obiectul ofertei Societatea Națională Nuclearelectrica SA i-a fost ataşat un drept de alocare. Drepturile de alocare s-au tranzacţionat la BVB în perioada 4 – 28 octombrie 2013.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA este singurul producator de energie nucleară din România. Compania operează două reactoare de tip CANDU-6 ce utilizează uraniul natural drept combustibil şi apa grea ca moderator şi agent de răcire. Nuclearelectrica deţine două sucursale: Centrala Nuclearelectrica de la Cernavodă şi Fabrica de Combustibil Nuclear de la Piteşti, care produce combustibilul necesar operării celor două reactoare. Prin operarea celor două Unităţi, fiecare cu o capacitate de 706 MWh, acoperă aproximativ 20% din necesarul de energie la nivel naţional.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la e-mail: comunicare@bvb.ro.

Comments are closed.

X