Producţia de fascicule combustibile a atins la FCN Piteşti cifra de 120.000

4 mart.

Producţia de fascicule combustibile a atins la FCN Piteşti cifra de 120.000

Fabrica de Combustibil Nuclear a realizat in data de 04 martie 2013 fasciculul de combustibil cu numarul 120.000, ceea ce reprezinta un moment important in istoria sa de producator calificat de combustibil nuclear tip CANDU-6.

În cei 19 ani de activitate în domeniul producţiei de combustibil nuclear, FCN Piteşti, pe langa numarul important de fascicule de combustibil fabricate, inregistreaza  o ratǎ de defectare a acestora cu mult sub limita minimǎ admisǎ de Autoritatea de Proiectare a Sistemului CANDU (AECL).

Energia  continuta in cele 120 000 de fascicule, care inglobeaza circa 2.265 de tone de uraniu natural, este echivalenta cu aceea care ar putea fi produsa de 264 milioane de tone carbune brun, 133 milioane tone huila energetica de lignit sau 38 milioane de tone de pacura.

Produsele  şi serviciile furnizate de FCN îndeplinesc cerinţele de calitate aplicabile, cu respectarea  normelor  de protecţie a mediului înconjurǎtor si a securitatii nucleare.

Prin combustibilul nuclear produs la FCN Piteşti şi folosit ca materie primǎ la Cernavodǎ, Nucleaelectrica SA asigurǎ 18% din producţia totalǎ de electricitate a ţǎrii.

Biroul de Presa

SN Nuclearelectrica SA

Comments are closed.

X