Intentie de retragere a actionarilor din Energonuclear

23 dec.

Intentie de retragere a actionarilor din Energonuclear

Nuclearelectrica informeaza asupra intentiei de retragere din structura actionariatului companiei de proiect Energonuclear S.A. a actionarilor minoritari Enel Investment Holding B.V. si ArcelorMittal Galati S.A.

Astfel, in baza prevederilor Art. 11.2.4 din Acordul Revizuit de Investitii incheiat intre actionarii Energonuclear S.A., Enel  Investment Holding B.V. si ArcelorMittal Galati S.A. au decis sa isi exercite dreptul de optiune privind vanzarea pachetului de actiuni de 9,15%, respectiv 6,2% detinute in EnergoNuclear SA, prin transmiterea unei notificari catre actionarul majoritar, SN Nuclearelectrica SA.

In termen de 30 zile de la primirea notificarilor, SNN are obligatia de a cumpara pachetele de actiuni detinute de Enel Investment Holding B.V. si ArcelorMittal Galati S.A. in Energonuclear la un pret egal cu 80% din valoarea nominala a actiunilor.

Retragarea din proiect a Enel Investment Holding B.V., in acest moment, este motivata de incompatibilitatea strategiei investitionale initiale cu o noua potentiala structura a actionariatului, in care o alta companie decat Nuclearelectrica ar putea detine statutul de actionar majoritar, iar cea a ArcelorMittal Galati S.A. de provocarile mediului de afaceri care nu mai sustine continuarea implicarii companiei in Proiect.

Nuclearelectrica apreciaza implicarea si increderea in proiect manifestata de ambele companii inca de la infiintarea Energonuclear.

Nuclearelectrica va continua derularea proiectului prin intermediul Energonuclear, fiind in prezent implicata in negocieri pentru atragerea unui actionar majoritar in proiect.

Biroul de Presa

SN Nuclearelectrica SA

Comments are closed.

X