Precizari cu privire la opririle neplanificate ale Unitatilor 1 si 2

29 oct.

Precizari cu privire la opririle neplanificate ale Unitatilor 1 si 2

In legatura cu opririle neplanificate ale Unitatilor 2 si 1 ale CNE Cernavoda din data de 21 octombrie 2013, respectiv, 27 octombrie 2013, facem urmatoarele precizari:

Opririle neplanificate sunt aferente oricarei industrii productive, inclusiv celei nucleare si nu implica niciun risc pentru securitatea nucleara, personal, populatie si mediu.

Acestea sunt evenimente inerente in activitatea curenta a unei centrale nuclearoelectrice, dar sunt tratate cu maxima responsabilitate prin aplicarea unui set unitar de standarde de calitate si siguranta.

Opririle neplanificate ale celor doua Unitati ale CNE Cernavoda reprezinta un procent de 3 ori mai mic decat media inregistrata pe plan mondial la centralele nucleare, fiind un factor asumat si tinut sub control prin programele de intretinere si reparatii ale centralei.

In ceea ce priveste productia de energie electrica anuala planificata, SN Nuclearelectrica SA are in vedere atat opririle planificate, cat si un volum care acopera eventualele opriri neplanificate, determinat pe baze statistice,  atunci cand  isi stabileste bugetul de venituri si cheltuieli.

Comments are closed.

X