Currently set to Index
Currently set to Follow

 

Directia Comunicare si Relatii Publice a Nuclearelectrica are un rol important pentru valorificarea industriei nucleare romanesti, a brandului de angajator al Nuclearelectrica si a proiectelor de investitii care asigura securitatea energetica si atingerea tintelor de decarbonare ale tarii noastre.

Suntem o echipa tanara, dedicata, pasionata de comunicare si responsabila de rolul si misiunea pe care o avem de a comunica beneficiile energiei nucleare, siguranta, profesionalismul echipei si de a mentine si a construi constant o echipa care este de peste 25 ani este un Nucleu de Excelenta! O echipa care iubeste industria nucleara si este mandra sa lucreze intr-o companie cu un rol strategic la nivel national!

In prezent, la Nuclearelectrica, suntem aproximativ 2.470 colegi in echipa, uniti de aceeasi misiune de a genera energie curata la standarde de excelenta.

Impreuna, construim un viitor durabil pentru generatia de maine!

Impreuna, reprezentam cu mandrie unul dintre cei mai performanti operatori nucleari la nivel global si suntem un Nucleu de Excelenta al industriei nucleare romanesti!

11. cne prezent

Despre Nuclearelectrica

Nuclearelectrica este singurul producator de energie nucleara din Romania. Compania functioneaza sub autoritatea Ministerului Energiei din România, statul detinând 82,49% din actiuni și alti actionari, 17,50%, dupa listarea societatii la bursa in 2013.

Nuclearelectrica are un rol major la nivel national, contribuind cu aprox. 20% energie nucleara la productia totala de energie și cu 33% la productia totala de energie fara CO2 din România.

Nuclearelectrica detine:

  • Sucursala CNE Cernavoda – care opereaza doua unitati nucleare CANDU (fiecare cu o putere instalata de 700 Mwe), acestea fiind doua dintre cele mai performante unitati dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume; Unitatea 2 se afla pe locul 1 mondial, iar Unitatea 2 pe locul 3, din punct de vedere al productivitatii.
  • Sucursala FCN Pitesti – fabrica de combustibil nuclear
  • De asemenea, compania a demarat un amplu proces de realizare a ciclului integrat al combustibilului prin achizitionarea unei linii de prelucrare a concentratului de uraniu, care vor sprijini proiectele de investitii pe termen lung ale companiei.
  • Cu o viziune pe termen lung, Nuclearelectrica dezvolta primul reactor modular mic din Europa, in parteneriat cu Statele Unite ale Americii.

Proiectele de investitii ale Nuclearelectrica, Retehnologizarea Unitatii 1, Unitatile 3 si 4, dezvoltarea reactoarelor modulare mici, vor dubla capacitatea de productie a Nuclearelectrica la aprox. 66% contributie la productia totala de energie fara CO2 din România.

Energia nucleara este o sursa de energie curata. De la punerea in functiune a Unitatilor 1 şi 2 de la CNE Cernavoda s-a evitat eliberarea in atmosfera a 195 milioane tone de CO2, cantitatea echivalenta produsa de toate autoturismele din România timp de aprox. 9 ani.

Nuclearelectrica genereaza un impact socio-economic semnificativ in Romania, atat pentru dezvoltarea comunitatilor si pentru retentia in tara a tinerilor specialisti.

jc_02

 

Pe scurt:

 • 195 milioane tone de CO2 evitate in total de la punerea in functiune a Unitatilor 1 şi 2
 • Contributia energiei nucleare in totalul productiei de energie, la nivel national: 20%
 • Contributia energiei nucleare in totalul productiei de energie fara emisii de CO2, la nivel national: 33%
 • 470 locuri de munca generate direct
 • 9000 locuri de munca generate de industrie
 • 5,7 miliarde EURO contributia in PIB la nivel de industrie nucleara in Romania, care poate asigura functionarea tuturor spitalelor din România timp de un an
jc_03
jc_04

Cautam colegi pasionati de comunicare interna si externa, care isi doresc o cariera in domeniul comunicarii intr-o industrie de top!

Oameni creativi, dinamici, profesionisti cu experienta in domeniul comunicarii!

Va invitam sa ne transmiteti un CV din care sa reiasa experienta, pasiunea si profesionalismul.

Joburi disponibile

X