Currently set to Index
Currently set to Follow

Sorin Popescu

Sorin Popescu

Am absolvit Universitatea București, Facultatea de Fizică, Secția Materiale Nucleare în 1985, fiind repartizat la Institutul de Reactori Nucleari Energetici Pitești.

Încă de la început am lucrat în Secția de Producere Elemente Combustibile care ulterior avea să stea la baza înființării-în ianuarie 1992- Fabricii de Combustibil Nuclear (FCN).

În perioada 1992-1994 am participat la programul de dezvoltare tehnică și tehnologică avînd drept scop calificarea FCN ca furnizor de combustibil nuclear pentru reactori de tip CANDU-6, conform standardului canadian CSA-Z-299.2.

Începând cu anul 1997 am condus laboratorul de control nedistructiv în cadrul căruia se efectuau testări cu ultrasunete, radiații X, etanșeitate atât a materiilor prime cât și a produsului finit pentru ca in perioada 2002-2010 sa coordonez laboratoarele de control dimensional, analize fizico-chimice, ceramografie-metalografie din cadrul serviciului control de calitate, dezvoltînd și aplicînd noi metode de control în fabricația combustibilului nuclear.

Din anul 2010 am condus Direcția Managementul Calității ca inginer sef, iar din iulie 2020, in urma concursului sustinut, conduc, în calitate de director, Fabrica de Combustibil Nuclear Pitești. Dupa o aritmetica simpla mai mult de 35 ani petrecuti intr-un domeniu de varf, cu provocari mari, cu realizari pe masura, daca ne gandim la calitatea unui combustibil nuclear fabricat a carui rata de defectare e comparabila cu cea teoretica.

Consider deci ca studiile, experienta si expertiza mea in domeniul nuclear pot contribui la dezvoltarea companiei si la formarea unei noi echipe performante care sa-si asume noi provocari si sa duca compania acolo unde ne-am propus, in randul celor mai buni.

X