Vizita de lucru a Comisiei Europene la CNE Cernavoda

26 mart.

Vizita de lucru a Comisiei Europene la CNE Cernavoda

In perioada 22-24 martie 2010, o delegatie a Directiei Generale pentru Energie din cadrul Comisiei Europene, condusa de Massimo Garribba, Seful Unitatii Relatii Internationale si Coordonare EURATOM pe probleme de energie nucleara, s-a aflat in Romania pentru o vizita de lucru la centrala nucleara CNE Cernavoda.  

Cu acest prilej, oficialii europeni s-au intalnit cu ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu si cu secretarul de stat in MECMA Tudor Serban, presedinte al Consiliului de Administratie al EnergoNuclear. 

La intalnirile de lucru au participat, de asemenea, reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Transporturilor, reprezentanti ai investitorilor si o echipa de specialisti din partea AECL Canada, sedintele fiind conduse de Directorul General al EnergoNuclear, Dan Ionescu.

Agenda discutiilor cu reprezentantii Comisiei Europene a cuprins aspecte tehnice legate de securitate si siguranta nucleara si modul de indeplinire a cerintelor din standardele si reglementarile in vigoare.

Vizita delegatiei oficiale europene reprezinta un pas necesar in vederea obtinerii unei opinii favorabile din partea Comisiei Europene in legatura cu proiectul investitional al Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, in conformitate cu prevederile tratatului Euratom, Art. 41. 

Programul de lucru a inclus vizitarea Unitatilor operationale 1 si 2, Unitatilor 3 si 4 si a Depozitului Intermediar de Combustibil Ars.

Comments are closed.

X