Comunicat de presa – Reconectarea Unitatii 2 la SEN

10 dec.

Comunicat de presa – Reconectarea Unitatii 2 la SEN

Comunicat de presa

 

Bucuresti, 10 decembrie 2017

 

 

Societatea Nationala Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost resincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 10 decembrie 2017, urmand sa atinga puterea nominala in aceeasi zi.

Reamintim ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost oprita controlat si deconectata de la SEN in seara zilei de 07.12.2017 pentru efectuarea unor lucrari preventive de verificare, control si interventii punctuale, asupra unei serii de sisteme, in scopul imbunatatirii fiabilitatii acestora in perioada de iarna: sistemul de excitatie a generatorului electric, calibrari, inlocuire kit-uri calificate la mediu, sistemul mecanic al masinii de incarcat-descarcat combustibil. Conform programului de testare a fiabilitatii echipamentelor anuntat in data de 06.12.2017, la sistemele mentionate anterior, suplimentar, s-au realizat pe timpul opririi lucrari de remediere a sistemului de by-pass aferent turbinei, partea clasica a centralei.

SN Nuclearelectrica SA informeaza ca in conformitate cu normele de securitate nucleara si procedurile centralei, astfel de interventii se pot efectua numai cu reactorul in stare oprita.

Activitatile mai sus mentionate au fost realizate in perioada opririi in conditii de securitate nucleara, siguranta personalului de exploatare, populaţiei si mediului încojurător.

In calitate de operator al unitatilor nucleare de la Cernavoda, SN Nuclearelectrica SA isi rezerva dreptul de a-si efectua lucrarile preventive de testare, control si remediere in stricta conformitate cu standardele de securitate nucleara si programele de mententanta preventiva, comunicate ca atare catre CNCAN.

Cosmin Ghita

Director General

 

Comments are closed.

X