Rezultate evaluare internationala la CNE Cernavoda

20 ian.

Rezultate evaluare internationala la CNE Cernavoda

Comunicat de presa

SN Nuclearelectrica SA anunta ca in perioada 2-20 noiembrie 2015 a gazduit o misiune internationala de evaluare a World Association of Nuclear Operators (“WANO”). Evaluarea, realizata la solicitarea SN Nuclearelectrica SA de catre o echipa internationala de experti in domeniul nuclear, a relevat un nivel inalt de securitate nucleara la CNE Cernavoda.

“Securitatea nucleara este prioritatea absoluta a CNE Cernavoda, iar activitatile noastre zilnice sunt realizate cu respectarea celor mai inalte standarde de securitate nucleara corelate cu o cultura solida de securitate nucleara, programe eficiente de control si mentenanta, programe de investitii adaptate nevoilor centralei pentru a dezvolta si mentine nivelul de securitate nucleara, programe de pregatire a personalului si un personal inalt specializat atat in zona de operare, cat si in sectoarele conexe si de suport. Suntem mandri sa avem domenii de activitate unde nivelul de securitate nucleara este calificat ca excelent de catre experti internationali in domeniul nuclear”. –Ionel Bucur, Director CNE Cernavoda  

Zone de activitate ale centralei au fost evaluate ca fiind printre cele mai bune la nivel global pe baza standardelor de evaluare la nivel de industrie nucleara internationala. Cernavoda va continua sa isi mentina si sa isi imbunatateasca rezultatele in operare pentru a respecta standardele de securitate nucleara aplicabile la nivel international.

Mentinerea unui nivel inalt de securitate nucleara subliniaza capacitatea companiei de a obtine rezultate constante in operare care plaseaza Romania pe locul 1 la nivel global pe baza coeficientului de utilizare a puterii instalate de la punerea in functiune a celor doua unitati nucleare de la CNE Cernavoda. 

 “Prioritatea SN Nuclearelectrica SA este si va ramane securitatea nucleara intrucat aceasta reprezinta baza tuturor celorlalte rezultate ale companiei, asadar angajamentul nostru in acest sens pe termen lung a determinat rezultatele asteptate. Faptul ca suntem printre cele mai bune centrale nucleare din lume in ceea ce priveste securitatea nucleara se datoreaza integral profesionalismului personalului. Confirmam inca o data ca industria nucleara romaneasca este un exemplu recunoscut de expertiza, responsabilitate, angajament, eficienta si profesionalism. Si suntem hotarati sa mentinem aceste rezultate pentru ca dezvoltarea programului nuclear romanesc este o componenta cheie a unui mix energetic echilibrat”-Daniela Lulache, Director General SN Nuclearelectrica SA

WANO este o organizatie internationala non-profit infiintata in 1989 de catre operatorii de centrale nucleare la nivel global in vederea schimbului de informatii si experienta in operare intre organizatiile care opereaza unitati nucleare comerciale. Membrii WANO opereaza 440 de unitati nucleare in peste 30 de state la nivel global.

Misiunea WANO este aceea de a coopera cu membrii sai pentru maximizarea nivelului de securitate nucleara al tuturor centralelor nucleare, de a realiza analize comparative si de a imbunatati performanta prin sprijin reciproc, schimb de informatii si adoptarea celor mai bune practici.

Biroul de presa

SN Nuclearelectrica SA

Comments are closed.

X