Comunicat de presa – Unitatile 3 si 4

15 dec.

Comunicat de presa – Unitatile 3 si 4

Comisia SN Nuclearelectrica SA pentru derularea procesului de atragere de noi investitori in proiectul Unitatile 3-4 de la Cernavoda s-a reunit la data de 15 decembrie 2011, la ora 10.00, la sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de afaceri (MECMA).

Comisia a analizat stadiul derularii proiectului si a constatat ca pentru a se asigura conditiile necesare dezvoltarii acestuia in continuare se impune prelungirea, pana la data de 15 martie 2012, a duratei in care potentialii noi investitori care si-au exprimat interesul de a investi in proiect pot pregati ofertele angajante.

SN Nuclearelectrica SA mentioneaza faptul ca, in momentul de fata, in cadrul societatii de proiect S.C. EnergoNuclear S.A. (EN), cu implicarea directa a actionarilor sai (SN Nuclearelectrica S.A., ArcelorMittal Galati si Enel), sunt desfasurate activitati in legatura cu procesul de selectie a contractorului “la cheie” al proiectului, pregatirea documentatiilor de securitate nucleara si de mediu necesare in procedurile de autorizare cu CNCAN si cu autoritatile de mediu, respectiv de demonstrare a fezabilitatii economico-financiare a proiectului.

Comments are closed.

X