Strategia de dezvoltare a companiei

Societatea are definite misiunea, obiectivele si valorile intr-un mod coerent. Obiectivele generale reprezinta o imagine cuprinzatoare a obiectivelor anuale ale SNN, care la randul lor, sunt sustinute si indshutterstock_119997202eplinite prin planurile anuale si programele specifice.

Alaturi de ceilalti producatori majori de pe piata energiei electrice din Romania, SNN va avea misiunea de a asigura satisfacerea cererii interne de electricitate, in conditii specifice de securitate nucleara a instalatiilor si de protectie a mediului, populatiei si personalului propriu.

Printre principalele caracteristici ale SNN putem reaminti: valoarea ridicata a factorului de utilizare a capacitatii instalate, lipsa emisiilor de CO2, dependenta mica a costului energiei produse de variatiile pretului uraniului, costuri de productie relativ constante si previzibile, nivelul tehnic de pregatire ridicat al personalului de exploatare.

Obiectivele strategice sunt dezvoltate pe baza contextului national si international, cum ar fi: suportul acordat de Guvernul Romaniei sectorului energiei nucleare, necesitatea de reabilitare a capacitatilor invechite de productie a energiei electrice, cererea de energie electrica sincronizata cu evolutia PIB-ului, tendinta de diversificare a capacitatilor de producere a energiei (sprijinul acordat productiei din surse de energie regenerabile; impactul cresterii pretului petrolului), dezvoltarea de noi companii importante producatoare de energie electrica ce vor avea capacitati extinse si vor fi active la nivel international.

Obiectivele strategice pe termen lung ale SNN sunt urmatoarele:

1. Operarea unitatilor nucleare in conditii de siguranta si securitate nucleara pentru personal, populatie, mediu si activele de productie;

2. Mentinerea capacitatii de productie a energiei electrice peste nivelul mediu actual din industrie

3. Indeplinirea obiectivelor majore investitionale;

4. Imbunatatirea indicatorilor privind performantele financiare ale Societatii

5. Asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu materii prime;

6. Diversificarea portofoliului de activitati;

7. Utilizarea activelor care in prezent nu genereaza venituri.

 

Strategia de dezvoltare a SN Nuclearelectrica SA pentru perioada 2015 – 2025

Anexa 1 – Plan strategic de investitii al FCN Pitesti si CNE Cernavoda pentru perioada 2015-2025

X