Nuclearelectrica – membru fondator al Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR)

19 nov.

Nuclearelectrica – membru fondator al Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR)

 

Comunicat de presa

  

Bucuresti, 19 noiembrie 2018

 

Nuclearelectrica (SNN) este membru fondator al Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR)

 

SNN este membru fondator al ARIR, implicarea SNN in infiintarea unei astfel de asociatii dedicata domeniului de relatii cu investitorii fiind o reflectare directa a interesului SNN pentru dezvoltarea in Romania a unei functii strategice de legatura intre emitenti, viitorii emitenti si actionari si investitori.

ARIR este o organizatie non-guvernamentala si non-profit al carei scop este elaborarea de catre profesionisti in relatii cu investitorii a unei platforme dedicate fundamentarii unei culturi a relatiilor cu investitorii, cunoscut fiind faptul ca la nivelul pietelor de capital emergente si dezvoltate „relatia cu investitorii” este comunicare strategica cu participantii la piata de capital in vederea acordarii accesului direct la informatiile detinute de  emitent si astfel, facilitarii deciziei de a investi.

Avand in vedere ca eforturile reprezentantilor pietei de capital din Romania sunt de a promova piata romaneasca de capital de la statutul de piata de frontiera la cel de piata emergenta, promovarea de catre ARIR a unor standarde inalte si bune practici de IR in vederea consolidarii unui cadru operational este un demers complementar eforturilor BVB si aduce, simultan, valoare adaugata companiilor si investitorilor.

„SNN este listata pe piata de capital din anul 2013, iar in toti acesti ani am invatat cat de benefic este pentru companie si investitorii sai sa dezvolti domeniul relatii cu investitorii, sa consolidezi o pozitie in piata bazata pe respect, incredere, transparenta si disponibilitate permanenta. Continuam sa eficientizam pe baza feedback-ului investitorilor si sa oferim atat interactiune cat si sa implementem metode noi si tehnici de comunicare care sa raspunda nevoilor crescande, atat tehnologic, cat si informational, ale investitorilor nostri. O informare corecta, la timp, in context se traduce printr-o decizie corecta privind investitia.  In general, un IR bun se masoara in indicatori cheie: calitatea si numarul intalnirilor cu investitorii, calitatea rapoartelor si informatiilor, implicarea management-ului, perceptia investitorilor si analistilor”. Cosmin Ghita, CEO Nuclearelectrica

„Calitatea practicilor de IR influenteaza decizia de a investi sau valorificarea unui emitent. Conform studiilor, aproape 9 din 10 membri ai comunitatii de investitori apreciaza pretul actiunii in functie de calitatea relatiilor cu investitorii, uneori in procent de peste 20% pentru un IR eficient. Infiintarea ARIR ofera o baza suplimentara de valorificare a actualilor si noilor emitenti prin dezvoltarea practicilor de IR”.-Valentina Dinu, IRO, Nuclearelectrica

Activitatea Asociației se va concentra pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective:

  1. Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
  2. Prezentare – Îmbunătățirea modului de prezentare a companiilor;
  3. Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
  4. Comunicare – Consolidarea legăturilor cu investitorii și analiștii;
  5. Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

 

 

Cosmin Ghita

Director General

Comments are closed.

X