Comunicat de presa – Unitatea 2 revine la putere nominala

26 mart.

Comunicat de presa – Unitatea 2 revine la putere nominala

 

Comunicat de presa

 

Bucuresti, 26 martie 2018

 

 S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a revenit la putere nominala in dimineata zilei de 26 martie 2018.

Reducerea de putere a Unitatii 2 CNE Cernavoda a fost cauzata de necesitatea inlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasica a centralei.

Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 CNE Cernavoda a fost conectata la Sistemul Energetic National si a functionat la o putere de aproximativ 300 MW.

Aceste manevre operationale sunt normale si fac parte din activitatea operationala. Reducerile de putere nu au niciun impact asupra securitatii nucleare sau operarii reactorului, intrucat acesta ramane conectat la Sistemul Energetic National (“SEN”) si functioneaza normal, cu indeplinirea tuturor functiilor de securitate nucleara.

Reducerea de putere a Unitatii 2 si lucrarile de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, acestea fiind realizate in functie de specificatiile si procedurile centralei.

 

Cosmin Ghita

Director General

 

Comments are closed.

X