Comunicat de presa – reconectarea Unitatii 1 de la CNE Cernavoda la SEN

6 ian.

Comunicat de presa – reconectarea Unitatii 1 de la CNE Cernavoda la SEN

Comunicat de presa

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi resincronizata la Sistemul Energetic National in cursul serii zilei de 06.01.2017.

Decizia de reconectare a Unitatii 1 la SEN este luata in consultare cu Dispecerul Energetic National, pe fondul tendinţei de stabilizare a condiţiilor meteorologice in zona Dobrogea, conform prognozei comunicate de Administratia Nationala de Meteorologie, condiţii care reduc riscul apariţiei unor noi perturbaţii in SEN.

Unitatea 1 a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața aceleiasi zile, ora 08:25, din cauza unei perturbații pe o linie de evacuare putere de 400KV în SEN, apartinand operatorului de transport a energiei electrice, datorită condiţiilor atmosferice severe din zona Dobrogei.

Perturbația a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la SEN, reactorul ramanand in functiune la un nivel redus de putere, pregatit pentru reconectare in orice moment.

Pe perioada opririi, sistemele centralei au functionat conform proiectului si nu a existat niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei si mediului inconjurator.

Director General
Daniela Lulache

Comments are closed.

X