Numire domnului Romeo Urjan in functia de Director General la Compania Nationala a Uraniului

28 nov.

Numire domnului Romeo Urjan in functia de Director General la Compania Nationala a Uraniului

Bucuresti, 28 noiembrie 2016

 

Comunicat de presa

 

 

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) ia act de numirea de catre Consiliul de Administratie al Companiei Nationale a Uraniului (“CNU”) a fostului Director al Directiei Tehnice si de Securitate Nucleara din cadrul SN Nuclearelectrica SA (“SNN”), domnul Romeo Urjan, in functia de Director General al Companiei Nationale a Uraniului.

Anterior revenirii in Romania in anul 2015, domnul Romeo Urjan a ocupat pozitia de director de productie al CNE Cernavoda pana in anul 2000, iar ulterior anului 2000 a ocupat diverse pozitii strategice de management (in operare si exercitarea controlului nuclear) la compania Ontario Power Generation din Canada.

Motivata de necesitatea readucerii expertilor romani in tara, SNN a initiat in anul 2014 procedura de recrutare pentru pozitia strategica de Director Directia Tehnica si Securitate Nucleara din cadrul sediului executiv, pozitie care a fost ocupata in perioada mai 2015-noiembrie 2016 de domnul Romeo Urjan, asigurand integral functia de coordonare si control dintre sediul central si cele doua sucursale in domeniul complex al functiilor de securitate nucleara. Recrutarea SNN s-a realizat in baza unor criterii solide de calificare tehnica si operationala, experienta in industria nucleara si experienta in pozitii similare de management. Domnul Romeo Urjan este expert in operare, constructie si punere in functiune de capacitati nucleare, securitate nucleara si programe de pregatire.

Consideram ca numirea in functia de Director General al CNU s-a realizat de catre Consiliul de Administratie al CNU in contextul necesitatii asigurarii unui specialist in industria nucleara si in management strategic pentru redresarea CNU si implementarea unor strategii de eficientizare si crestere care sa conduca la mentinerea ciclului nuclear integrat, dezvoltarea capabilitatilor CNU si la cresterea competitivitatii companiei.

“Din punctul de vedere al SNN, plecarea din companie a unui director strategic este o pierdere, dar in acelasi timp, SNN este dispusa, fiind constienta de importanta CNU la nivel national si in mentinerea ciclului nuclear integrat, cu efect direct asupra sigurantei in aprovizionare cu materie prima si predictibilitate in operare ale SNN, sa asigure, chiar si indirect, tot sprijinul necesar pentru salvarea CNU, intr-un moment dificil. CNU trebuie sa ramana un partener strategic. SNN si CNU sunt doua companii cu rol esential in industria nucleara”. –Daniela Lulache, Director General SNN

 

Daniela Lulache

Director General

Comments are closed.

X