Schimbari in conducerea Sucursalei CNE Cernavoda ca urmare a finalizarii anchetei Directiei Nationale Anticoruptie si dispunerii de masuri

19 feb.

Schimbari in conducerea Sucursalei CNE Cernavoda ca urmare a finalizarii anchetei Directiei Nationale Anticoruptie si dispunerii de masuri

Schimbari in conducerea Sucursalei CNE Cernavoda ca urmare a finalizarii anchetei Directiei Nationale Anticoruptie si dispunerii de masuri

SNN informeaza ca Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Constanta a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru 5 persoane din cadrul CNE Cernavoda și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18.02.2016, pentru Directorul Sucursalei CNE Cernavoda si  Directorul Economic al CNE Cernavoda.

Ancheta preliminara a DNA a avut in vedere actiuni sau inactiuni legate de modul de atribuire a unui contract cadru de servicii de protectie fizica si monitorizare incheiat in 2008, concluziile anchetei DNA facand referire la eludarea legislației în domeniul atribuirii contractelor de achiziție publică și a legislației speciale în domeniul încheierii și derulării contractelor ce necesită autorizații speciale din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

In acest context, in data de 19.02.2016, conducerea SNN a decis suspendarea din functie a Directorului Sucursalei CNE Cernavoda si a Directorului Economic al CNE Cernavoda pe durata aplicarii masurii controlului judiciar.

Fata de celelalte persoane cu privire la care s-a pus in miscare actiunea penala, SNN va actiona in conformitate cu prevederile Codului Muncii.

In vederea asigurarii continuitatii activitatii, conducerea SNN a decis ca dl. Marian Serban, Directorul Centralei CNE Cernavoda, sa preia atributiile functiei de Director al Sucursalei CNE Cernavoda si dna. Titina Holobiuc sa preia atributiile functiei de Director Economic in cadrul CNE Cernavoda.

Marian Serban a ocupat pana in prezent functia de Director de Centrala CNE Cernavoda Unitatile 1 si 2, coordonand directia de productie, directia tehnica, departamentele de control lucrari, radioprotectie, securitate nucleara si monitorizare performante pentru ambele unitati nucleare. Marian Serban are o experienta de peste 30 de ani in industria nucleara, ocupand functii de conducere pe perioada punerii in functiune a ambelor unitati ale CNE Cernavoda. Marian Serban este absolvent al Facultatii de Fizica Tehnologica si detine un doctorat in Inginerie industriala.

Titina Holobiuc este economist de profesie si are o experienta de 31 de ani in domeniul financiar-contabil, coroborat cu specificul industriei nucleare. Titina Holobiuc este absolventa a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finante Contabilitate.

Faptele constatate de ancheta DNA nu au afectat si nu vor afecta in niciun fel securitatea nucleara, operarea centralei si/sau asigurarea tuturor celorlalte functii suport aferente activitatii de baza, compania desfasurandu-si activitatea in conformitate cu obiectivele asumate.

 

 

Daniela Lulache                                                                                           

Director General                                                                                                                  

Comments are closed.

X