Comunitatea locala

Prin HG 454 din 27 iunie 1991, cu privire la imbunatatirea conditiilor sociale si de viata in Cernavoda, a fost implementat “Programul Social de Urgenta pentru imbunatatirea conditiilor de viata pentru Cernavoda si pentru personalul de constructie si operare al centralei”.

Lucrarile mentionate in actul normative sunt realizate in calitate de lucrari complementare la proiectul “Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MWh” si sunt transferate, fara plata, beneficiarului mentionat in actul normative.

Lista lucrarilor din HG 454/1991 a fost schimbata si inlocuita prin lista anexata la HG 1.081/11.09.2003. Anexa cuprinde obiective edilitare, sociale si culturale pentru orasul Cernavoda, precum si ansamblul de locuinte pentru personalul de exploatare al CNE Cernavoda.

La sfarsitul anului 2008, 11 lucrari importante au fost finalizate si date in folosinta beneficiarului, comunitatea locala. In prezent, o lucrare se afla in executie.

Lucrari finalizate si receptionate:
1.1 Magazin alimentar pe site-ul centralei
1.2 Gradinita
1.3 Statie de apa potabila (pompare si tratare)
1.4 Modernizarea intersectiilor si a strazilor
1.5 Retele de termoficare
1.6 Podul “Sfanta Maria” pentru accesul auto la gara Cernavoda si la autostrada Fetesti-Cernavoda, peste Canalul Dunare-Marea Neagra
1.7 Liceul Energetic din Cernavoda
1.8 Spital cu 100 de paturi si dispensar policlinic in Cernavoda
1.9 Statie de epurare a apelor uzate si reziduale
1.10 Patru fantani de apa potabila
1.11 Ansamblu de locuinte

In constructie:
1.1 Centrul de instruire si agrement pentru tineret si copii in orasul Cernavoda. Pana in prezent, a fost pregatit amplasamentul in vederea inceperii lucrarilor de constructie.

X